„A választók az RMDSZ Székelyföld-politikáját büntették”

Sepsiszentgyörgy- Antal Árpád képviselő szerint az európai parlamenti választások Kovászna és Hargita megyei eredményei azt mutatják, hogy a magyar nemzetiségű választópolgárok az RMDSZ székelyföldi politikáját büntették. Véleménye szerint a szövetségnek határozottabban kéne állást foglalnia a területi autonómia ügyében.

Azzal kapcsolatban, hogy Tőkés László független jelölt és az RMDSZ listájának első két helyezettje is bejutott az európai parlamentbe, a honatya annak a véleményének adott hangot, hogy az érdekvédelmi szervezet vezetősége előtt két lehetőség áll: vagy bezárkozik és elfogadja, hogy egy másik magyar párt is létezik, vagy pedig nyitottnak mutatkozik amegbeszélésekre. Hozzátette: jelen pillanatban az a legfontosabb, hogy a felek tárgyalóasztalhoz üljenek és megegyezzenek egymással.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter