A választási kampányra hivatkozva elhalasztotta a TVR a kormányfővel készített interjú sugárzását

A választási kampányra hivatkozva elhalasztotta a TVR a kormányfővel készített interjú sugárzását
A választási kampányra hivatkozva elhalasztotta a román közszolgálati televízió (TVR) a kormányfővel készített interjú sugárzását, amelyet eredetileg vasárnapra tűzött ki. Dacian Cioloş és képviselői viszont nem egyeznek bele, hogy A falu élete című műsornak adott interjú kampányműsor keretében menjen adásba, mert szerintük a beszélgetés ’tisztán tájékoztató jellegű’.

Hivatalos források az AGERPRES hírügynökséget arról értesítették: még szerdán rögzítették A falu élete című műsornak adott interjút, de a közszolgálati televíziótársaság csak szombaton közölte Cioloşsal, hogy a beszélgetés, a tervekkel ellentétben, nem megy adásba vasárnap.

A miniszterelnök képviselői szerint az interjú tisztán tájékoztató jellegű, éppen ezért nem tartják indokoltnak, hogy kampányműsor keretében sugározzák.

A Román Televíziótársaság vasárnap közleményt küldött az AGERPRES hírügynökségnek, amelyben azt írja: a választási kampányra való tekintettel az a döntés született, hogy elhalasztják a Dacian Cioloşsal készült interjú sugárzását, több okból. Az egyik ok az, hogy a kormányfő egyik párt kampányának arca, ami azt a benyomást keltheti, hogy a szóban forgó interjú kampányműsor. A miniszterelnök arca ugyanis az illető párt plakátjain és kampányvideóiban is megjelenik, azokban is, amelyeket a TVR sugároz – érvel a televíziótársaság.

A másik ok szerintük az, hogy az interjú nem tartalmaz fontos vagy sürgős, naprakész közölnivalókat, amelyek a választási kampány lejártával ne lennének már aktuálisak.

További ok a TVR szerint, hogy a kormányfő már részt vett a kampány kezdete óta egy egyórás élő műsorban a TVR1-es csatornán, amelyben kormányzásának éves mérlegéről számolt be.

A Román Televíziótársaság közleménye leszögezi: amennyiben a miniszterelnök képviselői azt jónak látják, hajlandóak az interjút a TVR on-line csatornáján (TVR+) korábban adásba tenni, illetve felajánlják a Nemzeti Liberális Pártnak (PNL), hogy a számára biztosított választási műsoridőben tegye közzé a kormányfővel készült interjút, vagy annak fontosabb részeit.

AGERPRES/(RO- szerző: Doroteea PURCĂREA, szerkesztő: Florin MARIN, HU – szerkesztő: TOFÁN Imola)

www.agerpres.roA kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .