A Turul edzője is lemondott

A Turul edzője is lemondott
Szatmár megye – Sorin Petric, a Mikolai Turul edzője bejelentette: nem kivánja tovább betölteni a III. ligás labdarúgó–csapatnál ezt a tisztséget.

Petric személyes problémákra hivatkozva távozik a csapattól. „Már elfáradtam. Nincs semmilyen konfliktusom a csapat vezetőivel, ugyanis együtt nagyon szép dolgokat éltünk meg. De már nem bírom tovább. Nem vagyok én hozzászokva ehhez a hajtáshoz” – indokolta a szakvezető. Petric vezetése alatt egyébként a 2005–2006–ös D osztályos idény végén a Turci Minerul jutott fel III. ligás bajnokságban – az avasvidéki csapat a Marosávásrhelyi Marisnak adta át hramadik vonalbeli helyét –, majd a 2006–2007–os idény végén a Mikolai Turul kisapdján ismételte meg ugyanezt. Igaz, a mikolai együttes kihasználta a községnek történelmi pillanatnak számító eseményt, és nekivágott a 2007–2008–as idényben a III. Ligának. Nem kis teljesítményt nyújtott az újonc csapat a III. ligában: Petric vezetése alatt ugyanis még egy mérkőzést sem vesztettek hazai pályán. Olyan csapatok kaptak ki Mikolába, mint a Szászrégeni Avantul, a Besztercei Gloria II vagy a Marosvásárhelyi Gaz Metan. Egyedül a Szatmárnémeti Somesulnak és a Szatmárnémeti Olimpiának sikerült ponttal távoznia Mikolából: minkét együttes gólnálküli döntetlent játszott a Turul otthonában.

A Turul vezetését az idősebbik Petric, Milu veszi át, aki Dobos Csabával együtt vezeti a Turul egészen a téli vakációig. „Január elsejétől szeretnénk egy nagy nevű edzőt hozni a csapathoz. Három név szerepel a listán, de nem szeretnénk még erről beszélni” – mondta Dobos Csaba, aki az együttes vezetőségében is helyet foglal. Úgy tudjuk, az Olimpiától távozó Florin Fabiánt is megkörnyékezné a Turul, de Ritli Zoltán is lehet, hogy listán van. A Steaua korábbi kiváló kapusa jelenleg egy juniorcsapatot vezet Szatmárnémetiben, de rendelkezik szükséges edzői engedéllyel. Ritlit egyébként már korábban is megkörénykezte a Turul vezetősége, azonban a tárgyalások elakadtak. A harmadik személy talán Csík Tibor, akit nem rég menesztettek a Lupényi Minerultól. A szatmári hátvédet (ő is játszott a Steauánál, és BL–mérkőzésen is pályára lépett) játékosként is szívesen látnák a mikolaiak. Csík korábban azt nyilatkozta, szívesebben játszanak az Olimpia színeiben, azonban a megszünőfélben levő együttes helyett valószínüleg Csík Tibi is a biztosabb klubot, a Turult választja majd.