A tóti ügy folytatása

Bihar megye – Mint arról korábban beszámoltunk, Tóti községben szombat délután egy mezőgazdaságban érdekelt németországi vállalkozó úgy próbálta nézetletérését rendezni a földjeiket bérbeadó gazdákkal, hogy terepjárójával egyszerűen közéjük hajtott.

Többen sérüléseket szenvedtek, egy személy a Megyei Kórházba került. Hétfőn megtudtuk, hogy vasárnap a margittai rendőrségen kihallgatták egyrészt az eset szemtanúit, másrészt a tett elkövetőjét. Utóbbit mindezek után információnk szerint előzetes letartóztatásba helyezték.

Eljárás indult

Bűnvádi eljárást kezdeményezett a Bihar megyei Ügyészség a német állampolgárságu 42 éves A. W. U. J. ellen, különös kegyetlenséggel ekövett emberölési kísérlet jogcímén. A margittai Agromona kft. társtulajdonosának, a szintén német állampolgárságu A. M. R.-nek a testvére mint ismertes, a mezőgazdasági társulásból kilépni kívánó, elégedetlenkedő földtulajdonosok közé hajtott szombaton késő délután Hyundai Galloper dzsipjével a Tóti és Bisztraterebes közötti mezőn, szándékosan elütött és súlyosan megsebesített egy hetvenes férfit, s egy másik helyi lakost. P. F.-et többszörös bordatöréssel, csípőcsont töréssel utalták kórházba a történtek után, G. I. könnyebb sérüléseket szenvedett. A vádlottat 30 napos előzetes letartóztatásba helyezték, tudatta Dorel Motiu, a Bihar megyei ügyészség szóvívője. Az ügy fejleményeit továbbra is nyomon követjük.

Kapcsolódó cikk: