A történelmi Avas központi helyszíne lesz

Akt.:
Dr. Kriza Ákos (b) és Kis Attila a Bortanya hivatalos átadóján
Dr. Kriza Ákos (b) és Kis Attila a Bortanya hivatalos átadóján - © Fotó: Tajthy Ákos
Miskolc – Az idei Borangoláson debütál a kívül-belül megújult Bortanya.

A Bortanya lesz a központi helyszíne a május 9-én, azaz csütörtökön kezdődő nyolcadik Avasi Borangolásnak – hangzott el a létesítmény hivatalos átadóján.

Az eseményen dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere ismertette a fejlesztés részleteit, aki kijelentette, a Bortanya egy komplex városfejlesztési program központi eleme.

Különleges érték

„Nyugodtan kijelenthető, hogy a történelmi Avas hazai és külföldi tekintetben is különleges érték. Nem sok olyan városról tudni ugyanis, ahol a főtértől mindössze pár száz méterre csaknem ezer pincét tartalmazó turisztikai komplexum található. Miskolcnak viszont ez megadatott, és most ennek a központját adhattuk át.”

A városvezető hozzátette, a fejlesztés több ütemben valósul meg: a következő időszakban megújul a Szent István tér, mint ahogy a történelmi avas sétányai, csapadékvíz-elvezetése és közvilágítása is, megfiatalítják az ott található növényzetet, új kilátópontokat alakítanak ki, felújítják az Avasi kilátót és környezetét, de új bemutató, kiállító és vendéglátóterek is létesülnek.

– Ezek a terv szerint a következő Avasi Borangoláson már várják majd a látogatókat – tette hozzá a polgármester.

Kis Attila a Miskolczi Borbarátok Társasága Egyesületének tagja elmondta, a VIII. Avasi Borangoláson május 9. és 11. között több mint hetven borász és helyi pincegazdák vonultatják fel boraikat, a gasztronómiai élményeket helyi vendéglátóhelyek biztosítják, de koncertek, kulturális, családi- és gyerekprogamok is várják az érdeklődőket.

„Hálásak vagyunk a városnak és minden szervezetnek, magánszemélynek, aki a kezdetektől támogatja törekvéseinket.” – tette hozzá Kis Attila.

ÉM-TÁ


Tom Lumen Miskolcról elszármazott, nemzetközileg is elismert gitárművész legutóbb a Művészetek Házában lépett fel
Miskolc - A nemzetközi hírű magyar gitáros is fellép a történelmi Avason. Már olvashatóak az első hírek arról, ki mindenki lép majd fel az idei Borangoláson – a történelmi Avas értékeit a nagyközönség figyelmébe ajánló programsorozat vendége lesz Tom Lumen is. Virtuóz játék Tom Lumen nemzetközi...

Két hét múlva veszi kezdetét Miskolc legnagyobb borgasztronómiai fesztiválja és kel életre a miskolci történelmi avasi pincesor. A 3 napos rendezvény (május 9-11.) a korábbi évekhez hasonlóan sokszínű programokkal várja a fesztiválozókat idén is. A különleges helyszíneken számos műfaj felvonul...