A tömbházak hőrendszerének felújításáról

A tömbházak hőrendszerének felújításáról
December 20-án a nagyváradi tömbházak hőrendszerének felújítására vonatkozó programban résztvevő lakóközösségek képviselőit tájékoztatták a tudnivalókról.

 

A lakóközösségek képviselőit Mircea Ghitea a nagyváradi önkormányzat műszaki igazgatóságának vezetője és Micu Cristalin az igazgatóság tanácsosa tájékoztatta a városháza nagytermében. A téma a tömbházak hőrendszerének felújítása volt: a közbeszerzési eljárások időpontjai, a programban való részvétel feltételei, anyagi vonatkozású információk. Mircea Ghitea elmondta, hogy a közbeszerzési eljárásokat januárban fogják elindítani, ekkor választják ki az építtető cégeket is, ami azt jelenti, hogy a programban résztvevő 46 tömbház tervdokumentációja 2012 március végére lehet kész. Hozzátette: sajnálatos, hogy maga a felújítás két-három hónapba telik tömbházanként, míg a papírok és dokumentációk elkészítése hat hónapot igényel. A tényleges munkálatokat 2012 nyarán fogják elkezdeni, így a fűtési szezon beállta előtt be is fejezik.

 

Anyagi feltételek

 

A program szerint a hőrendszerek felújítási költségeit ötven százalékban az országos alapból, harminc százalékban helyi alapból és húsz százalékban pedig a lakótársulások költségéből fedezik. Mircea Ghitea hozzátette, mivel az állami alapból származó részre sokat kell várni, és talán a jövő évben nem is jut mind a 46 tömbházra, ezért két másik alternatíva közül is választhatnak az érintettek. Az egyik megoldás az, ha a lakótársulás teljesen magára vállalja az építkezés költségeit, ez esetben a város a tervdokumentáció elkészítését állja, és az éríntett lakótársulás tíz évig nem fizeti a lakásadót, valamint az építtető céget is a lakók választhatják meg. „Igaz, hogy ez egy lassan visszatérülő befektetés, de sokkal biztosabb, mint ha nem újítják fel a tömbházat.”-tette hozzá az igazgató. Egy másik alternatíva, ami nemrég merült fel, hogy európai alapból finanszírozzák a munkálatokat. „Sajnos nem tudjuk, hogy az európai pénzek elosztása hogy fog működni, lehet a húsz százalékot ki kell majd fizetni, lehet kevesebbet, vagy akár többet. Mi azt ajánljuk, hogy kezdjék el gyűjteni a pénzt, mert a licitálások és a dokumentációk elkészítése után, azok lesznek az elsők, akik ki tudják fizetni az önrészt”- ajánlotta Mircea Ghitea.

 

Vizsgálat

 

Micu Cristalin elmondta, hogy az eddigi törvények alapján a teraszok hőszigetelése nem esett bele a programba, de mostantól ezek szigetelését is igényelhetik a lakók. Aláhúzta, hogy a felújítás előtt szakemberek fogják megvizsgálni a tömbházat (fűtéscsövek, szigetelés, termopan ablakok stb.) és ennek függvényében döntenek arról, mit kell kicserélni és mit nem. „Természetesen, ha egy tömbházban a lakók már korábban kicserélték a csöveket, ezek helyére nem fogunk újat tenni. Továbbá ha a szakember észreveszi, hogy egyes helyeken a lakók engedély nélkül hőszigeteltek, kiesnek a programból, hacsak nem szedik le a szigetelést”- szögezte le Micu Cristalin. Továbbá elmondta, hogy ha a tömbházban üzlethelyiség működik, a helyiség felújításának teljes összegét a tulajdonosnak kell állnia, továbbá azok a tulajdonosok is teljes összeget fizetnek, akik a lakásukat üzlethelyiséggé alakították át. A kiskapukat is ellenőrizni fogják: ha a lakás tulajdonosa jogi személy, megvizsgálják, hogy milyen tevékenységet folytat az ingatlanban. Továbbá elmondta, ha a tömbházból a program alatt elköltöznek, az új lakók is alá kell írják a szerződéseket, mert ha nem, akkor a lakóközösség kiesik a programból.

 

A legtöbb lakótársulási képviselő arra volt kíváncsi, hogy az önrész (20%) kifizetését, hogyan és milyen arányban kell elosztani. Mircea Ghitea elmondta, hogy ez a lakókon múlik, mivel a város a lakóközösségekkel köt szerződést, nem külön a lakókkal: „Ezt minden tömbház maga dönti el, hogy szobára, négyzetméterre, vagy éppen egyenlő részre osztva állja a költségeket, amelyek természetesen változni fognak a tömbház típusától függően.”

 

Nagy Noémi