A Titanic süllyedése valós időben

Akt.:
A Titanic süllyedése valós időben
Drámai animációt készítettek a világ leghíresebb hajójának utolsó tragikus óráiról, melyben a néző valós időben követheti nyomon a Titanic sülyedését. Az emberen borzongás lesz úrrá, amint az iszonyatos hajótest a jeges, szeles óceán martalékává válik.

A 104 éve, 1912. április 14-én történt tragédiában a Brit Kereskedelmi Kamara adatai szerint a Titanic 1503 utasa vesztette életét. Az áldozatok pontos száma mai napig vitatott. A videón látható, amint a valóságban vasárnap éjjel 23:40 perckor, a videó elején 1 perc 4 másodperckor (1:04) jobb oldalról a Titanic testének ütközik egy, az évszakhoz képest szokatlan és elhelyezkedésében is teljesen váratlan jéghegy. A hajó április 15-én, hétfőn 2:20-kor, az ütközés után alig több mint két és fél órával, kettétörve elsüllyedt. A videóban 2 óra 30 percnél látható, amint mély morajlások közepette adja meg magát a szenvedő struktúra anyaga, és a 1500 lélek vész örökre a jeges óceán hullámaiba.

Az animáció egy még javában készülő videójáték, a Titanic: Honor and Glory része lesz, amely valós időben teszi interaktív(abban) “átélhetővé” a játékosok számára az április 15-én történt eseményeket. Emberi karaktereket még nem animáltak hozzá, ám már így is igen hatásos, az első 40 perc után látszik, hogyan zajlanak és gyorsulnak a tragikus események. A jelzőrakétákkal kapcsolatos érdekesség, hogy a Titanic vészjelzéseit a közelben lévő – az animációban fel is tűnő – Californian gőzhajónak hallania és látnia kellett volna, azonban a rádiós elaludt és az őrszemek is mulasztottak.

A játék egyik jelenete A videójáték egyik jelenete. Félelmetes. ©

Címkék: ,