A természet rád vár – TOUR DE TUR CBA – 2019

Akt.:
A természet rád vár – TOUR DE TUR CBA – 2019
Időpont és helyszín: 2019. június 1., Muzsdaji tó, Avasújváros, Szatmár megye. Biciklizők és terepfutók százait várják Szatmár megye legrégebbi versenyére.

A biciklis és futóverseny idén június 1-én rajtol a már jól ismert helyen, a Muzsdaji-tó szomszédságában. A figyelem központjában továbbra is a Túr-menti védett területek állnak, ezért a Kányaházi tó, a Túr folyó és az Avasújvároshegyi szőlős is felkerült a bejárandó útvonalra. Eképp a résztvevők is megismerhetik, megtapasztalhatják a környék természeti értékeit.

A versenyre a következő távokon lehet nevezni

Mountain bike

· Race: 34 km, 930 m szintemelkedéssel

· Maraton: 65 km, 1680 m szintemelkedéssel

Futás

· Cross: 11 km, 390 m szintemelkedéssel

· Semimaraton: 26 km, 970 m szintemelkedéssel

A táj szépsége azok elöl sem marad rejtve, akikben kevesebb versenyszellem rejtőzik, ugyanis a szervezők egy biciklis kirándulást is szerveznek. Akik pedig csak a kellemes időtöltés kedvéért látogatnának ki a szabadba, egy mobilkiállításon csodálkozhatnak rá a táj egyediségére.

A nevezési periódust május 10. éjfélig hosszabbították meg. a nevezés a rövid pályákon 70 lejbe, a hosszú pályákon 90 lejbe kerül. Beiratkozni a start előtt is lehet majd, azonban ebben az esetben versenypóló nem biztosított.

Az esemény szervezője a Szatmári Erdélyi Kárpát-Egyesület. Főtámogatója a CBA. Részletekért és regisztrációért látogasd meg a www.tourdetur.ro oldalt vagy az esemény Facebook oldalát: Tour de Tur