Lemondott

2020.12.10. 17:58

Távozik az RMDSZ ügyvezető elnöki tisztségéből Porcsalmi Bálint

Porcsalmi Bálint közölte: távozik a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) ügyvezető elnöki tisztségéből. A politikus az RMDSZ közösségi oldalán jelentette be elhatározását.

Forrás: RMDSZ/Facebook

MTI

Közölte: 2017-ben két évre vállalta az ügyvezető elnöki mandátumot, az EP-választásokat követően azonban Kelemen Hunor elnök felkérésére folytatta a munkát. „Akkor abban állapodtunk meg, hogy a 2020-as parlamenti választások után abbahagyom ezt a munkát. Így az ügyvezetői teendők mellett irányítottam tavaly az elnökválasztási, idén az önkormányzati, majd a parlamenti választási kampányokat is. December 6-án a vállalt feladatom véget ért: a terveimnek megfelelően, a kormányalakítási tárgyalások után visszaadom ügyvezető elnöki megbízatásom” – fogalmazott az ügyvezető.

A korábban kampányszakértőként tevékenykedő Porcsalmi Bálint arra is kitért, az RMDSZ nehéz két éven és négy sikeres választáson van túl, és köszönettel tartozik mindazoknak, akik végigküzdötték ezt az időszakot. „Köszönöm a szövetségnek a bizalmat és a lehetőséget. Büszke vagyok munkatársaimra, ahogyan a közösen elért eredményeinkre is. Hajrá, RMDSZ!” – zárta üzenetét Porcsalmi Bálint.

Porcsalmi Bálint 2017 januárja óta látta el az ügyvezető elnöki teendőket. Megválasztásakor Kelemen Hunor azt hangsúlyozta, hogy nemcsak Erdélyben, a romániai politikai térben tevékenykedett, hanem tanácsadóként és trénerként tucatnyi párttal, politikussal és jelölttel dolgozott Kelet-Közép- Európa számos országában, valamint Afrikában és Ázsiában is.

A politológus végzettségű Porcsalmi 2001-től viselt tisztségeket az RMDSZ-ben, 2005 és 2007 között Nagy Zsolt távközlési és informatikai miniszter kabinetfőnöke, 2007-ben a Távközlési és Információs Technológiai Minisztérium államtitkára, majd Kelemen Hunor kulturális miniszter kabinetfőnöke volt. Ezt követően az amerikai International Republican Institute trénereként tartott előadásokat, képzéseket politikai kommunikáció, szervezetépítés és kampányszervezés témakörben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában