ERDON Helyi hírek

2008.03.04. 15:51

Emeli a buszjegyek árát a Transurban

<p>Szatmárnémeti - Szerény profittal zárta a 2007-es évet a Transurban, azonban az üzemanyag árának emelése miatt valószínűleg a jegy ára is emelkedni fog. <A href="http://video.erdon.ro/members.erdon1/flv-Dr%C3%A1gulni%20fognak%20az%20aut%C3%B3buszjegyek_flv.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG class="ERDON_RTEimg" height="13" alt="" src="http://media.erdon.ro/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A></p>

„Az üzemanyag ára 22%-kal növekedett a tavalyi évhez képest, ezért egy 13,5%-os jegyáremelés várható” — mondta el Simon József, a Transurban igazgatója. A legutóbbi járatmódosítások meghozták a várt eredményt, ez havi 3654 lej sprórolást jelent a vállalatnak, viszont még további módosítások lesznek, annak érdekében, hogy a reggel kilenc és délután egy óra közötti, valamint délután hat és este kilenc óra közötti „holt időszakban” ne járjanak feleslegesen a buszok, mivel ez nem csak hogy költséges, de a város levegőjét is feleslegesen szennyezi. Ez gyakorlatilag annyit jelent, hogy az említett időszakban nem tizenöt hanem húsz percenként fognak járni a buszok — magyarázta Simon.
Regionális szolgáltató
Elkészült a buszjáratok kihasználtságának felmérése, mely alapján a városi járatok majd’ mindegyike pozítiv eredményt mutatott, azonban a vidéki járatok kihasználtsága további elemzésekre szorul. Simon elmondta továbbá, hogy a hosszú távú tervek szerint egy regionális szolgáltatóvá fog átalakulni a Transurban, viszont ez egy hosszú és bonyolult folyamat, mivel a közeli települések önkormányzatai is bele kell majd egyezzenek, és természtesen a helyi tanács is. Az átalakítás az utasok kényelmének érdekében történne és nem utolsó sorban a költségeket is lehetne optimizálni — tette hozzá az igazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!