A templomhoz riasztották a tűzoltókat

A köröstárkányi templom - nem történt nagyobb baj. A szerző felvétele
A köröstárkányi templom - nem történt nagyobb baj. A szerző felvétele
Kedden este a köröstárkányi református templomhoz riasztották a tűzoltókat. Szerencsére – és a lelkész beavatkozásának köszönhetően – nem történt nagyobb baj.

A Sürgősségi Esetek Felügyelőségének (ISU) közleménye szerint kedden kora este riasztották a belényesi tűzoltókat a közeli Köröstárkányba, ahol a református templomban lévő elektromos kapcsolótábla kapott lángra. A jelentés szerint mire a lánglovagok a helyszínre értek, ott már eloltották a tüzet, számukra csak “a művelet befejezése” maradt feladatul. A helyben végzett felmérés szerint az esetet a hálózat túlterhelése okozta, az anyagi kár nem jelentős. Kérdésünkre Szakács Zoltán köröstárkányi lelkész megerősítette a hírt.

Lélekjelenlét

A tiszteletes elmondta, olyan munkát végeztek a templom körül, mely villanyáramot igényelt. Eközben vette észre valaki, és szólt, hogy füstölni kezdett a kapcsolótábla, a tüzet ő maga fékezte meg poroltó használatával. Közben értesítették a belényesi tűzoltókat, akik rövidesen meg is érkeztek, de amint a közlemény is fogalmazott, számukra gyakorlatilag már alig maradt tennivaló. Az ok valóban a túlterhelés lehetett, de szerencsére nem történt nagyobb baj. Kár magában a kapcsolótáblában keletkezett, illetve annak környékén kormozódott meg a fal, de ez elenyésző ahhoz képest, ami lehetett volna.

Rencz Csaba