A téli felkészülés jegyében

A téli felkészülés jegyében
Nagyvárad – A legutóbbi nagyváradi helyhatósági ülésen a tanácsosok meghallgathatták a Hőerőmű vezetőségének jelentését a mostani fűtési idényre való felkészülésről, amelyet tudomásul vettek.

A villamos és hőenergia termelésére hat kazán és öt turbina szolgál. A Hőerőmű évente körülbelül 700 ezer gigakalória hőenergiát szolgáltat 376 hőközponton keresztül, ahonnan a fogyasztókat a körülbelül 541 kilóméter hosszúságú szekunder vezetékekkel látják el.

A 2007-re tervezett javítási, felújítási, korsterűsítési, retechnologizálási programra 5.00 millió lejt írtak elő, amiből 4.966 lejt költöttek el, kazánok, turbinák, primér, szekunder vezetékek korszerűsítésre, és egyéb munkálatokra. A legjelentősebb munkálat ebben az évben a 4-es számú kazán főjavítása volt, amelynél kicserélték a túlhevítő berendezést, de felülvizsgálták és kisebb javításokat végeztek az 5-ös és 6-os kazánon is.

A szekunder vezetékek
A beruházási program keretében a következő hőközpontoknál cserélték ki a szekunder vezetékeket előszigetelt csövekkel: 611., 218., 118., 110., 123., 125. Felújították a primér vezetéket is a Múzeum utcától a 217-es hőközpontig 1900 méter hosszúságban. Az idei év beruházási programja keretében ki kell bővíteni a 316. számú hőközpont kapacitását, hogy rákapcsolhassák az ANL-tömbházakat és a Branului utcai házakat. Ebből a házakhoz szükséges vezetékeket már lefektették, hátra van még az ANL-tömbházakat ellátó vezeték elkészítése.