A tanügytől vontak el pénzt

A tanügytől vontak el pénzt
Nagykároly – Nagykároly Helyi Tanácsa több iskolát érintő beruházást függesztett fel, illetve a művelődési ház költségvetését is megnyirbálta.

Hosszas vitát követően, 15 támogató szavazattal, illetve három tartózkodással Nagykároly Helyi Tanácsa elfogadta azt a határozattervezetet, amely több nagykárolyi tanintézményt is érintő beruházástól vonta meg a korábban már megszavazott pénzeket. A kérdésben a helyi művelődési ház is érintett, melynek költségvetését a döntéshozó testület szintén megnyirbálta egy új, 70 ezer eurót igénylő projekten való részvétel érdekében, azzal az ígérettel, hogy ez csak átmeneti állapot, s az érintettek legkésőbb ősszel visszakapják az elvont összegeket. Mivel a tanácsülésen sem Bekő Tamás polgármester, sem Adrian Micovschi alpolgármester nem volt jelen, ezért a tanácsosok nem kaptak magyarázatot arra nézve, hogy miért épp a tanügy, illetve a kultúra költségvetéséből kellett elvonni a pénzt a szóban forgó projekt finanszírozásához.

„Nem volt más”

A hivatal főkönyvelője, Vásárhelyi Ilona a tanácsosok kérdésére csak annyit mondott, hogy ez egy kényszermegoldás volt. Magát a programot a hivatal műszaki osztályának vezetője, Oprea Dorel ismertette. Ebből kiderült, hogy egy, a Regionális Operatív Program keretében futó projektről van szó, melynek segítségével számos uniós forrást hívhat le az önkormányzat megfelelő pályázati tervvel, a helyi életminőség javítása, infrastrukturális fejlesztés, a közszolgáltatások javítása és bővítése stb. céljával. A programhoz csatlakozó önkormányzatoknak 2010–ig van lehetőségük pályázni és megvalósítani elképzeléseiket, fejtette ki

 

Madácsy Tímea