A. Tajani: Sikeres román elnökséget szeretnénk

A. Tajani: Sikeres román elnökséget szeretnénk
Az Európai Parlament (EP) Románia és az Európai Unió számára egyaránt sikeres román EU-elnökséget szeretne – jelentette ki szerdán Antonio Tajani az EP elnöke.

Tajani egy brüsszeli küldöttség élén részt vesz Bukarestben az EP Elnökök Értekezlete és a román kormány közötti tárgyaláson, amelyre a román uniós elnökség január 1-jei átvétele kapcsán került sor.

,,Azt szeretnénk, hogy a román elnökség nem csak az ország, hanem az egész Európai Unió szempontjából sikeres legyen” – mondta el Tajani a tárgyalások végén.

Az elnök kifejtette, hogy szóba kerültek az Unió napirendjén szereplő legfontosabb témák: a Brexit és ennek kapcsán a két Írország közötti határ, a migráció kérdése és a dublini egyezmény módosítása, illetve egy esetleges ‘afrikai Marshall-terv’ alkalmazása, a 2021-2027-es többéves költségvetés általános kereteinek kidolgozása, a kohéziós politika, a közös agrárpolitika, az internet óriásaira esetleg kivetendő adó, valamint az Európai Unió belső és külső biztonságának kérdése.

Tajani szerint a tanácskozás pozitív eredményekkel zárult, ,,a román kormány felvállalta, hogy támogatja az EP bizonyos kezdeményezéseit”.

www.agerpres.ro