A tabella elejére várják az FC-t

A tabella elejére várják az FC-t
A labdarúgó második liga mai, hetedik fordulójában igen nehéz csatának ígérkezik a Gaz Metan–Bihar FC mérkőzés. A hazaiak ugyanis szeretnének visszavágni a bihariaknak a sorozatos, hazai fiaskók miatt.

Október elején lesz pontosan egy éve, hogy a Szászmedgyesi Gaz Metan együttese látogatóban járt Nagyváradon. Azért csak „turistaként”, mivel az akkori kilencedik fordulóban simán kaptak ki 4–0-ra, a vesztes meccs után pedig hiába fogadkoztak erõsen, hogy a visszavágón majd kitömik a váradiak hálóját. Ugyanis nem lett abból semmi, mert a piros-kékek a Küküllő-parton is nyertek, méghozzá 2–0 arányban. Kettejük találkozóiról még annyit, hogy a Bihar FC három éve nem veszített a Gaz Metan stadionjában, s Silaghi edző tanítványai egyáltalán nem szeretnék, ha éppen ma törne meg ez az igen szép és haladó hagyomány, mert akkor egyelõre le kellene mondaniuk a dobogós helyezésrõl.

Újoncok összecsapása

Nagyszalontán a második liga két újonca találkozik, a Liberty ugyanis a Tordai Ariesult látja vendégül, s kettejük mérkőzésén bármilyen eredmény születhet. Természetesen, a Selymes Tibor vezette házigazdák és szurkolóik nemhogy vereségre, de még pontvesztésre sem számítanak!

A Bihar FC Medgyesen várható összeállítása: Fildan – Tarca, Musca, Ambrus, A. Achim – Mihu, S. Achim, Andor, Bucur – Radu, Lukács. Edző: Gheorghe Silaghi. A Liberty kezdõcsapata: Amamoo – Rus, Lázár, Ibric, Tegzes – Mandru, Iambor, Caciora, Teodorescu – Ianc, Bud. Edzõ: Selymes Tibor.