A szívükbe fogadták Krisztust

A szívükbe fogadták Krisztust
Vasárnap délelőtt a 11 órakor kezdődött szentmisén 30 gyerek első alkalommal járult szentáldozáshoz a váradi római katolikus Székesegyházban. Szentbeszédet Mahajduda János segédlelkész mondott. Szent János könyvéből szólt az evangéliumi részlet, a gyerekek felkészítését pedig Mons. Fodor József plébános, általános helynök végezte.

Homíliájában Mahajduda János segédlelkész arról beszélt: a gyermekek bizonyára már nagyon várták ezt a csodálatos napot, hiszen életükben először úgy vehetnek részt a misén, mint a felnőttek, és a szívükbe fogadhatják az Úrjézust. Örvendeznek, és boldogok, akárcsak a szüleik, a nagyszüleik, a keresztszüleik, más rokonaik, és az egyházközség tagjai, és a leginkább Krisztus örül ennek, illetve nekik, hiszen hogy első alkalommal járulnak szentáldozáshoz ez azt jelenti, hogy első ízben szállhat úgymond a szívükbe. Azt kérdezi, akárcsak Péter apostoltól, hogy szeretik-e őt, valamennyiüknek személyesen, külön-külön felteszi ezt a kérdést, és ők igennel felelnek.

Tanácsok

A tisztelendő ugyanakkor azt tanácsolta a gyermekeknek: vigyázzanak rá, hogy ezentúl se feledkezzenek meg Jézusról, az imákról, a templomba járásról, hiszen tulajdonképpen a jövő igazolja azt, hogy fiatalként, felnőttként majd idősként örülnek-e ugyanúgy a Jézussal való találkozásnak, mint ezen a vasárnapon. Úgy fogalmazott: most szépek, a lelkük fehér és tiszta, és fontos, hogy a Krisztus való hűségük, ragaszkodásuk megmaradjon. Betartsák azon ígéretüket, hogy sohasem hallgatnak a gonosz szavára, hanem mindig a jót fogják szolgálni. Ebben pedig nagy szerep hárul a szüleikre is, akik példát mutatva nekik, mindent megtesznek annak érdekében, hogy jó keresztények maradjanak, Krisztus tisztességes és becsületes követői legyenek.

Ciucur Losonczi Antonius