A szivattyúház 22-es csapdája

A szivattyúház 22-es csapdája
Kedden rendes havi közgyűlését tartotta a Bihar Megyei Tanács. Több olyan határozattervezet szerepelt a napirendi pontok közt, melyeket már hónapok óta nem szavaz meg a PNL-frakció.

Az egyik ilyen kétharmadot igénylő határozattervezet arra vonatkozik, hogy a Körösvidéki Múzeum kezelésébe kerüljön az Armatei Române/Rulikowszki utca 1A. szám alatt található szivattyúház és víztartály. Korábban a liberális frakció arra hivatkozott, azért nem szavazza meg, mert nem működik még az új székhelyén ezen kulturális intézmény, most azonban, hogy már részlegesen megnyílt, Ionel Avrigeanu frakcióvezető kijelentette, hogy majd csak akkor bólintanak rá, amikor teljes egészében át lesz költöztetve a közgyűjtemény. Ugyanakkor azt is kifogásolta, hogy nincs még meg a tűzvédelmi engedély, holott ezt a katasztrófavédelmi felügyelőség csak akkor bocsátja ki, hogyha már a múzeum kezelésébe került a szivattyúház és a víztartály, de ezt a liberálisok nem tudják, illetve valószínűleg szándékosan nem akarják megérteni… Az ügy külön pikantériája, hogy a korábbi ciklusban a liberális Cornel Popa vezette tanács azért engedte át a városnak az egyébként a megyéhez tartozó két létesítményt, hogy normálisan működni tudjon a közelben levő Partenie Cosma Gazdasági Líceum.

„Teljesen a józan ész ellen van, amit a liberális tanácsosok művelnek, akik visszaélnek azzal, hogy kétharmados szavazásról van szó. Megkértem őket, hogy a jövő hónapig gondolkozzanak el a történteken, de nem tudom, mit fognak legközelebb kitalálni. Ha egy politikai jellegű ügyről lenne szó, akkor legalább érteném a viselkedésüket, de ez egy nevetséges dolog. Ezzel együtt a Körösvidéki Múzeum egy sikertörténet, és már szervezzük a következő kiállításokat”- nyilatkozta Pásztor Sándor, a Bihar Megyei Tanács RMDSZ-es elnöke.

Ciucur Losonczi Antonius