A szervátültetést népszerűsítik

A szervátültetést népszerűsítik
Nagyvárad – Május 10-17. között a vér-, szövet- és szervdonorok napjait ünneplik Nagyváradon, a rendezvénysorozat hivatalos nyitóünnepségét hétfő délután tartották az állami egyetem fő campusának kertjében.

 

Az eseményen jelen voltak a közreműködő intézmények- a Vérközpont, a Nagyváradi Egyetem, a Megyei Kórház, a Mentőszolgálat és a Vöröskereszt-, valamint a White Wolves Motoros egyesület és különböző diákszervezetek képviselői. Többek közt felszólalt dr. Ligia Burtă, a Vérközpont igazgatónője, Claudiu Pop prefektus, dr. Sorin Curilă, a Nagyváradi Egyetem szenátusának elnöke, dr. Victor Zota, az Országos Transzplantációs Ügynökség vezetője és dr. Carmen Pantiş altatóorvos, az országos szervátültetési program helyi koordonátora, akik egyaránt örömüknek adtak hangot, hogy az utóbbi időszakban Romániában ugrásszerűen megnőtt a szervdonorok számra, Nagyvárad pedig vezető szerepet tölt be ezen a területen.

Kedd délután egyébként a múlt hétvégi motoros felvonulást követően újabb figyelemfelkeltő akciókra kerül sor. 18.00-20.30 óra között az egyetem zeneszakos hallgatói adnak szabadtéri koncertet a fő campus területén, majd este fél kilenckor menet indul Mihai Viteazul lovasszobrához, ahol 21 órakor játékos formákkal és fényekkel kialakítják „Várad szívét”.

Ciucur Losonczi AntoniusA kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .