A szentek bevonulása

Barátságos, labdarúgást népszerűsítő mérkőzésen mérte össze tudását a Mihai Eminescu Középiskola együttese a Bihar FC csapatával.

Mintegy órányi kedves ünnepség előzte meg a csatározást, s előbb a diáksereg szurkolói (egy részük kiváncsiságból, többségük kényszerből) érkeztek a díszterembe. Éljenzés és tapsvihar közepette oda vonultak be aztán a híres zászlós csapat vezetői, majd őket követve érkeztek a kolozsvári győzelmük után szurkolóik által „szentnek”tartott (vélt?) piros-kék különítmény tagjai is, akik sorra bemutatkoztak az ifjúságától harsogó lelkes közönségnek. Amikor Catalin Fildanra került a sor, a Sokáig éljen kezdetű dallal kedveskedtek neki, lévén hogy a szombati győzelem napján volt a születésnapja.

Szép időben öt találat

A legtöbb tapsot a sikeredző Dan Dobai (megérdemelten!) kapta, majd kivonult a két legénység a tanintézet műfüves játékterére, ahol előbb a VII. és VIII. osztályos gyerekek próbálkoztak a bizonyítással, majd pályára a léptek a nagyobbak (XI. és XII. osztályosok), s tartották a frontot ameddig bírták. A gólokon Cristian Taut és Sergiu Popa, illetve Bundea, Fildan kapus és Lukács osztozkodtak. A csata után mind a vendégek, mind a vendéglátók megegyeztek abban, hogy ilyen, labdarúgást népszerűsítő találkozókra továbbra is szükség van és lesz, függetlenül az iskoláktól.

Szántó Sándor

Címkék: , ,