ERDON Helyi hírek

2008.10.01. 08:22

Nem épül meg a gidófalvi ipari park

<p>Kovászna megye - Bár a Kovászna Megyei Tanács volt vezetősége szinte kész tényként kezelte a gidófalvi ipari parkot, több alkalommal is beszámoltak a projekt állásáról, előmeneteléről, úgy néz ki mégsem jön létre a létesítmény.</p>

A Fejleszési-, Középítkezési- és Lakásügyi minisztérium felbontotta a Kovászna Megyei Tanáccsal kötött, a megye első ipari parjának létrehozását támogató szerződést. A szaktárca a projekt technikai előkészítését fionanszírozta volna, maga az ipari park létrehozásához szükséges pénzt a Regionális Operatív Programnál akarták megpályázni. A szerződést azért bontotta fel a középítkezési tárca, mert nem tisztázott annak a teleknek a tulajdonjoga, melyre az ipari park épült volna. Tamás Sándor, a Kovászna Megyei Tanács új elnöke elmondta: 2000-ben kezdődtek a tárgyalások az ipari park létrehozásáról, azóta 8 év telt el és semmi sem valósult meg.

A megyei önkormányzat volt vezetősége 2007 decemberében írta alá a szerződést a középítkezési minisztériummal, mely értelmében 780 ezer lej támogatást kaptak volna a projekt technikai elkészítésére, az infrastruktúra fejlesztésére. A Sepsiszentgyörgytől 6 kilométerre , Gidófalva község határában fekvő ipari parkot 14,5 hektárosra tervezték. A megyei tanács jelenlegi vezetősége fontosnak tartja az ipari park létrehozását, hiszen ez gazdasági fellendülést is jelentene a térség számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!