A szenátus kegyes

Románia – A szenátorok leszavazták azt a kormányjavaslatot, hogy az állam 2009-től és ne 2008-tól fizesse a 10 millió lej alatti jövedelmű nyugdíjasok tartozásait az egységes egészségügyi alaphoz.

Viorel Stefan szociáldemokrata szenátor (PSD), a költségvetési bizottság alelnöke kérte, hogy vegyék ki a tervezetből a kormány ezirányú javaslatát. Ugyanakkor a szenátorok megszavazták azt az előírást is, hogy 2008-tól ne járjanak kötelezően élelmiszerjegyek a helyi és központi közintézményekben dolgozó alkalmazottaknak, kivéve azokat az intézményeket, melyek teljes mértékben önfinanszírozóak. Székely Ervin a kormány képviseletében elmondta, hogy jelenleg a közintézmények nem kötelesek, de adhatnak élelmiszerjegyeket dolgozóiknak. Szerinte ha köteleznék a kormányt erre – ami mintegy 1500 millió lej többletkiadással járna – az túlságosan nagy anyagi terhet róna a költségvetésre, ezért javasolta, hogy ne fogadják el a javaslatot. A Szenátusban megszavazott kormányrendelet útja a Képviselőházhoz vezet.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter