A Székelyhídi Hatok kiállítása

A Székelyhídi Hatok kiállítása
Bihar megye – A napokban nyitotta meg margittai kiállítását a Székelyhídi 6-ok néven ismert művészcsoport. Fazakas László méltató szavai hangzottak el.

A neves, külföldön is ismert alkotócsoport a margittai Helios fotóklub meghívásának eleget téve állította ki műveit az Árpád-házi Szent Margit-templomban. A katolikus templom már évek óta ad otthont kiállításoknak, de a mostani, nagyrészt vallásos alkotásokat nem is lehetett volna méltóbb helyen bemutatni. A művészek bemutatását és az alkotások méltatását Fazakas László református lelkész vállalta magára.

A hat név – Csórján Dezső, Csórján Melitta, Gavrucza Tibor, Juhász Imre, Kerekes Géza, Kerekes Zsuzsa – ismert margittai körökben, de ez az első alkalom, amikor műveikkel is megismerkedhetnek a helyi lakosok. A Csórján és a Kerekes család esetében apa és lánya együtt állítottak ki. Az ő esetükben biztosítva van a folytonosság, sőt Gavrucza lelkész megfogalmazásával élve javított kiadásban. Az eseményt a margittai főgimnázium diákjainak szavalatai tették még színesebbé.

Több hétig

A kiállításon jelen volt Pocsaly Zoltán polgármester, Bradács Alíz RMDSZ-elnök, a Helyi Tanács tagjai, valamint a civil szervezetek képviselői. Az átlagosnál sokkal többen voltak kíváncsiak a tárlatra, Fazakas László szerint a szép számban jelen lévők már tömeget képviseltek. A kiállítás több hétig lesz látható, és az alkotások megvásárolhatók. Érdemes elmenni.