A szállításügyi miniszter fokozott ellenőrzést kért a Tarom gépek esetében

A szállításügyi miniszter fokozott ellenőrzést kért a Tarom gépek esetében
Sorin Buşe szállításügyi miniszter kérte a Tarom-gépek kétszeres, szúrópróbaszerű ellenőrzését, miután a múlt héten a társaság több gépével is probléma adódott.

A miniszter vasárnap látogatott a légitársasághoz, ahol elsősorban a műszaki osztály tevékenységét ellenőrizte.

Az elfogadott intézkedések értelmében olyan esetek is lesznek, amikor egy már leellenőrzött gépet egy másik csapat még egyszer leellenőriz, ugyanakkor csökkentették az ellenőrzések közötti időintervallumot.

‘Azt kérem, hogy szúrópróbaszerűen többlet ellenőrzést iktassanak be, de ezeket ne az a csapat végezze, amelyiknek ez a napi munkája’ – mondta Sorin Buşe.

A Tarom légitársaságnak több problémája is volt az elmúlt héten: pénteken törölte délutáni iaşi-i járatát, és 80 perccel később tudta csak elindítani Münchenbe tartó gépét, korábban a szatmárnémeti gépnek 20 perc után vissza kellett fordulnia a futómű hibája miatt, de gondok adódtak a temesvári gép fedélzetén is.

AGERPRES/(RO – szerző: Florentina CERNAT, szerkesztő: Mariana NICA; HU – szerkesztő ERDÉLY András)

www.agerpres.ro0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter