A szállításügyi miniszter elleni egyszerű indítványt nyújtott be az USR

Lucian Şova
Lucian Şova
Egyszerű indítványt nyújtott be a képviselőházhoz a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) a szállításügyi miniszter ellen.

Az indítvány A PSD-nek alárendelt szállításügyi minisztérium az autópálya-ellenesség minisztériuma címet viseli, és az USR, a Népi Mozgalom Párt (PMP) törvényhozói, valamint független képviselők írták alá – közölte Cătălin Drulă képviselő. Az indítvány megtárgyalásának időpontját a házbizottság tűzi ki.

Cătălin Drulă és Ionuţ Moşteanu képviselők hétfőn jelentették be, hogy egyszerű indítványt tervez benyújtani Lucian Şova szállításügyi miniszter ellen a Mentsétek meg Romániát Szövetség.

‘A szállításügyi miniszter azt nyilatkozta csütörtökön Sinaián, hogy ha autópályák épülnek, akkor nőni fognak a bérek, és a multinacionális cégek kivonulnak az országból. Ez egy teljesen elképesztő nyilatkozat annak a tárcának a vezetője részéről, akinek éppen az infrastrukturális fejlesztés és az autópálya-építés lenne a feladata’ – nyilatkozta Cătălin Drulă, aki szerint emiatt Lucian Şovának le kellene mondania.
Véleménye szerint a miniszter ‘szétverte’ a Iaşi-Marosvásárhely, Comarnic-Brassó és Nagyszeben-Piteşti közötti sztrádák projektjét.

www.agerpres.ro