A szakbizottság zömében jóváhagyta a megyei választási kollégiumokat

Az egyéni választási kollégiumok létrehozásával megbízott szakbizottság szerdán zömében elfogadta a romániai megyék egyéni választási kollégiumairól szóló, a megyék által benyújtott javaslatokat, tudatta Lakatos Péter RMDSZ-es parlamenti képviselő. A szakbizottság 39 megye javaslatát fogadta el változtatás nélkül.

Ezek közé tartozik Bihar megye is, ahol az RMDSZ és a Nemzeti Liberális Párt (PNL) megegyezésén alapuló tervezetet nyújtottak be a szakbizottságnak. A fennmaradó négy választókerület – Szatmár, Konstanca megyék, Bukarest és a külföldön tartózkodó románok választókerülete esetében a kollégiumok módosítását rendelte el a szakbizottság, mely 19-én terjeszti a kormány elé mostani döntését. A végrehajtásnak nincs módjában változtatni a bizottság által elfogadott javaslatokon, ellenben a szakbizottság által elutasított négy választási kerület kollégiumainak kialakításáról a kormány maga fog dönteni, ha 19-ig a pártok nem tudnak egymással megegyezeni.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .