A suceavai incidenst követően a miniszterelnök jelentést kért a belügyminisztertől a foganatosítandó intézkedésekről (források)

Ioan Beşát 30 napos előzetes letartóztatásba helyezték
Ioan Beşát 30 napos előzetes letartóztatásba helyezték
A suceavai incidenst követően, amelyben egy férfi leszúrt egy járőröző rendőrt, Mihai Tudose miniszterelnök jelentést kért Carmen Dan belügyminisztertől a foganatosítandó intézkedésekről – tudta meg hétfőn hivatalos forrásokból az AGERPRES hírügynökség.

Ezzel párhuzamosan a miniszterelnök hétfőn a Victoria palotában találkozik a reprezentatív rendőrségi szakszervezetek vezetőivel.

A megbeszélés témája olyan intézkedések meghozatala, amely megakadályozza, hogy a suceavaihoz hasonló esemény megismétlődjön.

Mihai Tudose miniszterelnök azt nyilatkozta szombaton, hogy ezután egyetlen rendőr sem járőrözik egyedül, a járőröző csapatok négy személyből állnak majd.

‘Nem szeretnék egyedül járó rendőrt látni. Egy veszélyes helyen egyedül járőröző rendőr ingyen viszi vásárra a bőrét. Ez nincs rendben. Vegyes, rendőr-csendőr csapatokat kell felállítani’ – nyilatkozta a miniszterelnök az AGERPRES hírügynökségnek.

Sorin Vezeteu rendőrfelügyelő-helyettest a Suceava megyei Burdujeni település vasútállomásán csütörtök este szolgálat közben késelte halálra Ioan Beşa, akit 30 napos előzetes letartóztatásba helyeztek.

www.agerpres.ro