A Sturm Graz lehet az ellenfél

Munkás hétköznapok jellemzik napjainkban a DVSC-AVE Ásványvíz csapatát, a téli felkészülés alatt mindenki becsülettel teszi a dolgát, megalapozván a sikeresnek remélt tavaszi szezont.

Amint arról már beszámoltunk, a bajnokcsapat a debreceni egyetemi sporttelep műfüves pályáján végzi az edzéseket, illetve konditermi foglalkozások vannak előirányozva a hajdúsági sikercsapatnak.

Kiváló körülmények

Lesz kormánytámogatás
Amennyiben a horvát-magyar pályázat nyeri el a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság rendezési jogát, akkor a kormány tíz-tízmilliárd forinttal támogatja a vidéki stadionok építését – jelentette be Rónai György, az MSZP debreceni szóvivője egy sajtótájékoztatón. A szóvivő a Nemzeti Sporthivatal elnökére hivatkozva elmondta, hogy a pályázat sikeressége esetén az állam azonnal biztosítani tud 66 milliárd forintot futball-beruházásokra. Ebből a vidéki helyszíneknek, Győrnek, Székesfehérvárnak és Debrecennek tíz-tízmilliárd forint juthat. Hozzátette, a kormány összesen 166 milliárddal kívánja támogatni a rendezvényt, így nem kell attól tartani, hogy a Puskás-stadion újraépítésére szánt 60 milliárd miatt nem jutna a vidéki városoknak pénz.

A DVSC vezetőedzője, Supka Attila elégedett a körülményekkel, mint elmondta, a tavalyi évhez képest – amikor télen a rossz minőségű játékterek miatt többször terembe kényszerült a csapat – kiváló műfüves pályán készülhet a Loki, így a szakmai stáb is el tudja végezni azt a munkát, amit elképzelt.

Új hír a piros-fehér alakulat háza táján, hogy az ülőideg gyulladással bajlódó szenegáli légiós, az ősszel nyolc gólig jutó Ibrahim Sidibe is edzésbe állt, azaz már csak a nyáron műtött középpályás, Ronald Habi dolgozik a csapattól külön. A horvát labdarúgó Jámbor László technikai igazgató irányításával készül, várhatóan egy hónap múlva kapcsolódhat be a közös munkába.

A próbajátékon a DVSC-nél vendégeskedő Funk Zoltán az előzetes információkkal ellentétben még egy hétig Debrecenben marad. A 28 éves, ballábas játékos ugyanis a múlt héten egy kisebb sérülés miatt néhány napot kihagyott, s ezért a szakmai stáb nem tudta megfelelően tesztelni. A korábban Békéscsabán, majd Cipruson futballozó középpályás sorsáról a hét vége körül döntenek a vezetők.

Antalya-i edzőmeccsek

Amíg a szakvezetők irányításával az erőgyűjtés folyik a DVSC-AVE Ásványvíz csapatánál, addig a klubvezetés gőzerővel a törökországi edzőtáborozás előkészületeivel foglalatoskodik.

Mint ismert, a Loki február 7-től 18-ig a tavaly már jól bevált helyszínen, Antalyában készül a tavaszi szezonra. Az előzetes tervek szerint a török Riviérán négy felkészülési mérkőzést játszanak majd Dombi Tiborék, s nagy a valószínűsége, hogy az egyik ellenfél az osztrák bajnokság nyolcadik helyén álló Sturm Graz lehet. Tervbe van véve egy Odense BK elleni összecsapás is, a dánokról érdemes tudni, hogy jelenleg negyedikek a bajnokságban.

Kapcsolódó anyagok:

  • Futball és háziorvosok
  • Sok a biztató előjel
  • Halmosi Péter a Celticnél
  • “Aki nem tudja az ABC-t, nem tud olvasni” – Buzánszky-interjú
  • Mennyire ismeri a csapatot? – Tesztelje tudását!
  • B. N.