A Sport Klub nyerte az első felvonást

A Sport Klub nyerte az első felvonást
Csíkszereda – Látványos, sok gólt eredményező mérkőzésen, pénteken este a Csíkszeredai Sport Klub 5–3 arányban múlta felül városi riválisát, a HC-t a román bajnoki döntő első találkozóján.

A Sport Klub 2–0 arányban vezetett, ám röpke néhány perc alatt emberfórban egyenlített a HC, amelynek harmadik találata szintén előnyből született. Három–három után, a meccs végén csak néhány momentum erejéig nem összpontosítottak a HC játékosai, s ezt a Sport Klub jégkorongozói könyörtelenül kihasználták: két perc alatt ugyanannyi gólt lőve 5–3 arányban nyerték meg a döntő első összecsapását.

„Nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl, már-már hosszabbításra került sor, de szerencsére megoldottuk a helyzetet a rendes játékidőben” – nyilatkozta Gál Sándor, a Sport Klub edzője. – Sokkal simában is nyerhettünk volna, ha az emberhátrányos helyzetekben jobban összpontosítunk, és sikerült volna kapott gól nélkül kibekkelni azokat. Minden jó, ha a vége jó, előnybe kerültünk, s nagyon bízom a hasonlóan jó folytatásban – mondta bizakodóan a tréner.

A másik oldalon Kalmár Sándor, a HC vezetőedzője szerint a vereség oka az volt, hogy csak két harmadban sikerült egyenrangú ellenfélnek bizonyulni, s 4–3-as vendégvezetésnél kénytelen volta lehozni a kapust abban reménykedve, hogy egyenlíthetnek. „Rosszul sűlt el azonban a dolog, ellenfelünk ütött még egy gólt, s kikaptuk az első találkozót. Csak csatát veszítettünk, nem pedig a háborút!” – vélekedett a szakember.

A finálé második meccsét vasárnap 12 órától rendezik, s a Sport.Ro televízió élőben közvetíti.