A Spartan étterem a Lotus Retail Parkban, egy új gasztronómiai szemlélet görög különlegességekkel

Akt.:
A Spartan étterem a Lotus Retail Parkban, egy új gasztronómiai szemlélet görög különlegességekkel
A Spartan étterem, amelyik immár tavaly december óta jelen van Nagyváradon, meghívja a gyors-ételek kedvelőit a Lotus Retail Parkban, a Ștefan Octavian Iosif utca 3. szám alatt található egységébe, naponta 10:00 – 22:00 óra között.

A Spartan 100% -ban román márka, egy görög ihletésű étterem, amelyik az utóbbi években jelentősen kibővült. Története 2012-re nyúlik vissza, amikor egy ifjú ügyvéd megvalósította diákkori üzleti ötletét, és versenybe szállt a KFC-vel meg a McDonald’s-val. Az ő ötlete egy görög gyorsétterem megnyitása volt a romániai piacon, amelyik nagyon rövid idő alatt népszerűvé válik és franchise-hálózattá alakul.

A Spartan az egyik legnagyobb gyorsétteremlánc Romániában, ahol nyárson sült húsokat kínálnak, a ház különlegességei pedig a gyros és souvlaki.

Spartan ételek – a legendás íz

A Spartan étterem alapmenüje tápláló, nyárson sült húsból és görög pitából helyben készül, friss zöldségekből előállított, különleges, 0 százalék zsírtartalmú mártásokkal.

A Spartan étterem által kínált különlegességeket a görög konyha ihlette, ez tükröződik a hús sütési módjában, a péksütemények elkészítésében és a pitába töltésben, de az ételek elkészítése saját receptek alapján történik. A legkiválóbb, mindig friss hozzávalók és egyedi kombinációk jelentik a titkot, ami ebben az étteremben az étkezést újszerű kulináris élménnyé teszi, ami teljesen eltér a klasszikus gyorséttermekétől, ahol gyakran sok kalóriát és szénhidrátot tartalmazó harapnivalókat szolgálnak fel.

A Spartan Souvlaki, az étterem fő különlegessége teljesen különbözik a hagyományos rablópecsenyétől: grillezett hússal, hasábburgonyával, vöröshagymával, salátával és savanyú uborkával tálalják fel.

A Spartan Étterem kínálatában szereplő másik készítmény, a Gyros Pyta, az ókori Görögországra jellemző történelmi eledel, amit már Kr. e. 480-ból fennmaradt ősi dokumentumokban is megemlítenek, miszerint a háború alatt a spártaiak vulkanikus köveken sült juh- és sertéshúst fogyasztottak. Innen származik a Spartan szlogenje a „Legendás íz”.

A friss Spartan saláta az egyik legjobb választás azok számára, akik diétásan étkeznek. Alacsony kalóriatartalmú, frissít, főleg a forró nyári napokon, és jól kombinálható a sokféle zöldségből készült mártással. Ez az újszerű és különleges szósz 0 százalék zsírt tartalmaz, természetes alapanyagokból, paradicsomból, sárgarépából, zellerből, kápia paprikából és egy pici csípős paprikából készül. De ne aggódjanak, a saláta csak enyhén pikáns ezzel a mártással.

A klasszikus pitát két különleges pitával helyettesítik, két enyhén ropogós termékkel, ezeket a klasszikus gyroshoz, cheese gyroshoz és a Leonidas pitához adják.

A Spartannál a hús az egyik kulcselem, és ez nem korlátozódik csupán a csirkére. A készítmények tartalmazhatnak borjú-, juh-, vagy malachúst is, hogy minden ügyfél igényeit kielégítsék.

A hús elkészítésének módja szintén új, és csak a Spartan étteremre jellemző. A húst joghurtban puhítják mielőtt a hagymából, sárgarépából, kápia paprikából, mézből és fokhagymából készült pácba tennék. A hús textúrája puha lesz, így könnyebben felveszi a többi fűszer ízét.

Minden finomság kombinálható az öt Spartan szósz bármelyikével, a mártásokkal, melyek meghódították Romániát. A saját receptek szerint készülő zeller, fokhagyma, édes-savanyú paradicsom vagy tzatziki mártások, helyi ihletésű bejegyzett termékek, amelyeket a hozzávalók egyedülálló kombinációjával úgy állították össze, hogy mindenki megtalálja az ő ízlésének megfelelőt, még azok is akik a pikáns, csípős mártásokat szeretik.

A Spartan menü különféle készítményeket tartalmaz, melyek megfelelnek a legigényesebb ügyfeleknek is. Ilyenek például a Souvlaki Spartan, a Gyros, a Leonidas Pyta, a Cheese Gyro, a rántott csirkemell, a friss saláta. A sajt gyros, a friss saláta és a Perzsa tál feta sajttal is kérhető, ízlés szerint.

A Spartan étterem ideális hely egy baráti találkozóra, azok számára, akik valami újat keresnek, de azok számára is, akik a hagyományos ízeket szeretik.

(Fizetett hirdetés: H250617)