A spanyolok következnek

Kádár Kálmán nem lesz ott Barcelonában
Kádár Kálmán nem lesz ott Barcelonában
A hét elején Izvorani-ban megkezdte a felkészülést utolsó előtti Világliga mérkőzésére a román férfivízilabda válogatott, amely március 6-án, kedden délután idegenben Spanyolországgal mérkőzik.

A Görögországot múlt héten legyőző, Kovács István edzette csapatból hiányozni fog Kádár Kálmán, akit a kapitány pihentetni akar az áprilisi, Edmontonabn sorra kerülő olimpiai selejtező torna előtt. Szintén hiányozni fog a sérült Ramiro Georgescu, valamint csak e hét közepén érkezik meg az edzőtáborba Tiberiu Negrean és Cosmin Radu, illetve Andrei Iosep a jövő hét elején Barcelonában csatlakozik a válogatotthoz. A keret két Bukaresti Steauás játékossal, Cătălin Stannal és Radu Gospodinoval bővült, s Kovács továbbra is számít a még ifjúsági korú Mihnea Gheorghe játékára.

 

Egy pont

 

A Világliga 4. csoportjában 100 százalékos Románia (Spanyolországot és Görögországot egy-egy, míg Törökországot 2 alkalommal győzte le, s a továbbjutástól már csak egy pont választja el) a Világligában decemberben ugyan legyőzte a spanyolokat (9–8), ám legutóbbi összecsapásaik során két ízben a hispánok győztek: az eindhoveni Európa-bajnokság csoportmeccse során 12–10-re, majd a helyosztón (7-8. hely) 9–8 arányban.

Címkék: ,