„A siker rendkívüli volt”

Oszvald Marika operetténekes a várbéli nyári színházban. Fotó: Biró Norbert, oradealife.ro
Oszvald Marika operetténekes a várbéli nyári színházban. Fotó: Biró Norbert, oradealife.ro
Az Operett Expressz című nagy sikerű produkció egyik főszereplője Oszvald Marika operetténekes volt, aki az előadás után adott röpinterjút.

Az RMDSZ Bihar megyei szervezete a Nagyváradi Magyar Diákszövetséggel és a nyíregyházi Mandala Dalszínházzal közösen negyedik alkalommal szervezi meg a Nagyváradi Nyári Színházi Fesztivált a várbéli szabadtéri színpadon. Pénteken este Oszvald Marika, Bozsó József, Benkóczi Zoltán, Lukács Anita, Vadász Zsolt és a tánckar feledhetetlen előadással szolgált a várszínházat zsúfolásig megtöltő közönségnek.
Az Operett Expressz című nagy sikerű produkció egyik főszereplője volt Oszvald Marika, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. Az operetténekes az előadás után adott röpinterjúban elmondta: „Voltam már egyszer Váradon, egy kultúrházban, akkor is nagyon jó volt a hangulat. Az emberek nem olyan stresszesek, feszültek, mint otthon, Váradon sokkal finomabban beszélnek. A siker rendkívüli volt, a szabadtéri színpad ellenére közvetlen hangulat alakult ki – bár a szabadtéri színpadok esetében általában nagyobb a távolság az előadó és a befogadó között, Nagyváradon nem így volt.”
Oszvald Marika hozzátette, „a váradi előadás lelkületében volt valami plusz, aurája volt az előadásnak. A környezet, a várban kialakított nyári színpad nagyon jó helyszínnek bizonyult, mintha csak egy szobában lettünk volna a hallgatósággal. Öröm volt látni, ahogyan velünk énekeltek az emberek, feltöltődve tértünk vissza Magyarországra.”

Következik az Oscar

A Nagyváradi Nyári Színházi Fesztivál következő előadása az Oscar, az azonos című filmvígjáték színpadi adaptációja. Főszerepben Józsa Imre és Vándor Éva, továbbá Csarnóy Zsuzsanna, Zöld Csaba és Blazsovszky Ákos. Az előadásra a korábban meghirdetett időponttól eltérően – objektív okok miatt – július 27-én, hétfőn 21 órától kerül sor a várbéli nyári színházban.