A Showder Klub humoristái megeszik a közönséget? – „Egyemazúzádat!” Nagyváradon

A Showder Klub humoristái megeszik a közönséget? – „Egyemazúzádat!” Nagyváradon
Október 11-én, vasárnap, 18 órakor a nagyváradi Filharmóniában a Szomszédnéni Produkciós Iroda és Felméri Péter bemutatja új humorestjét – az „Egyemazúzádat!”

„A tavaly még nem voltunk biztosak benne, hogy van igény Erdély nagyobb városaiban az egy évvel korábbi turnénk után egy újabbra, de azt mondtuk „Csakazértis” elmegyünk, körbejárunk, és kiderült, hogy igen. Idén már sokkal magabiztosabban indulunk útnak, kivéve Pétert, aki úgy fog vezetni, hogy nemrég kapta vissza a jogosítványát, és nem a talált tárgyak osztályáról, hanem a rendőrségtől.” – mondta Tóth Szabolcs.
„Legújabb közös humorestünk a világ dolgairól szól, az emberi lét mindennapi voltáról és kisebb-nagyobb egyéb izéiről. Olyan címet kerestünk, ami mindezt reflektálja. Sajnos nem találtunk. Ezért lett a címe “Egyemazúzádat!” – tájékoztatott Felméri Péter.
„A cím ellenére nem kell megijedni, a legújabb Szomszédnéni és Felméri turnén nem kannibálok fognak fellépni, hanem humoristák.” – válaszolt Bálint Ferenc. „Soha nem tudtam pontosan, hogy mit jelent az „Egyemazúzádat!”, pedig elég sokan mondták nekem, pedig tudomásom szerint nincs is zúzám. Vagy ha volt, akkor kivették egyszerre a mandulámmal.” – pontosított.
„Nagyváradra jönni mindig jó.” – folytatta Felméri Péter. „A tavalyi turné egyik legjobb emléke számomra az volt, amikor felfedeztem, hogy újra lehet Turbo rágót venni. Biztos mindenki emlékszik még a 20 evvel ezelőtt slágernek számító, gyűjtögethető autós képeket tartalmazó rágóra. Kértem egy dobozzal a boltban, a néni adott egyet. Mondom nem egy darab, hanem egy doboz. De mondja, abban 100 van. Igen, igen, 100 darabot kérek. Úgy nézett rám, mint egy bolondra. De hát ezt jelenti felnőttnek lenni: annyi édességet vehetsz, amennyit csak akarsz.”
„Nekem új célom van – mondta Tóth Szabolcs –, addig turnézni Erdélyben, amíg minden városban, ha bemegyünk fellépés után az esedékes kocsmába, már tudják, hogy mit kérünk. Nálam mondjuk egyszerű: egy korsó sört.”
Az előadás egyszeri alkalommal lesz megtekinthető Nagyváradon – jegyek elővételben az NMD Ifjúsági Központban (Fekete Sas palota alagsora, 11-19 óra között) és a Gekko Pubban (T. Vladimirescu 40., 17-01 óra között). Egy belépő ára 25 lej, ezért egy este felhőtlen szórakozást biztosítanak a humoristák.