A Sebes-Körös bal partját is rendbe teszik

A bemutatott látványterveken látható, hogy milyen lesz, ha elkészül a beruházás
A bemutatott látványterveken látható, hogy milyen lesz, ha elkészül a beruházás
Szerda délelőtt Mircea Mălan, Nagyvárad alpolgármestere a Városháza kistermében tartott sajtótájékoztatón számolt be a a Sebes-Körös bal partjának további szépítéséről.

A Szent László híd felújítási munkálatainak befejeződésével rövidesen hozzá látnak a Sebes-Körös bal oldali részének rendezéséhez. A rendezési-szépítési tervek a folyón átívelő Szent László hídtól a Számítóközpont melletti gyalogos hídig vonatkoznak. A befektető az Erdészeti, Vízgazdálkodási és Környezetvédelmi Minisztérium, a haszonélvező a Körösök Vízügyi Igazgatósága, a projekt gazdája és kivitelezője pedig az Aquaproiect bukaresti vállalkozás. A terv a meglevő árvízvédelmi vonal és a part megerősítésére vonatkozik, de megtisztítják a teljes területet és biztosítják a víz veszélymentes szállítását egy esetleges árvíz esetén.

Bal parti tennivalók

A rendezés hagyományos, nem változik, illetve nem változtatják a partszakaszok felépítményeit. További betonozással mintegy 600 méter hosszan erősíteni fogják a meglevő gátfalat, újraépítik a gyalogos utat a gátfalon és védőkorlátot szerelnek mintegy 0,5 km hosszan, füvesítik a gátat és környékét, ahol meghagyják az élő, egészséges fákat és végül kiépítik a gyalogosok számára a magas partrészekről levezető lépcsőket, majd az egész sétáló lépcsősort. A Sebes-Körös bal oldalán a Szent László hídról két levezető lépcsősort építenek, hogy a gyalogosforgalom csak a híd alatti része történjen, tehermentesítve így a hídon átvezető járműforgalmat. A beruházás értéke huszonöt millió lej lesz, a munkálatokat jövő év elején kezdik el, befejezése pedig a 2017. esztendő őszén várható.

Szántó SándorA kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .