A sajtó közvetítő szerepe

Akt.:
Marosvásárhely – Műhely-munkálatokon vettek részt csütörtökön a Maros megyei újságírók a Divers Egyesület által „A sajtó közvetítő szerepe” címmel szervezett rendezvényen.

Ez alkalomból a Divers Egyesület meghívottja az Egyesült Államokbeli Jay Rothman újságíró, egyetemi tanár volt, aki a románok és a magyarok valamint a palesztinok és a zsidók egymásról való véleményéről német szakemberek által készített felmérést mutatta be. A felmérés szerint a magyarok úgy ítélik, hogy a románok elismerésre, jólétre, identitásra vágynak, míg a magyarok, román szemmel nézve, identitást, a többség tiszteletét, egyenlőséget óhajtanak. A „Szabad utat az interkulturális együttélésnek” program keretében zajlott rendezvény meghívottja rámutatott, hogy az újságírók közötti együttműködés konfliktus helyzeteket oldhat meg.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .