ERDON Helyi sport hírek

2011.06.06. 12:58

Ismét divizíós csapat lehet az Olimpia

<p>Nem kevesebb mint 5000 néző előtt rendezték tegnap a labdarúgó IV. Liga döntőjét, a Szatmárnémeti Olimpia – Óvári Someşul találkozót, amelyen a „sárga–kékek” simán, 4–0–ra győztek.</p>

A Szatmárnémeti Olimpia meglepően simán, 4–0–ra verte az Óvári Someşul labdarúgócsapatát a IV. Liga vasárnap délutáni döntőjében, így a „sárga–kékek” képviselik majd megyénket június 15–én Nagyváradon, a Szilágy megye elleni III. ligás osztályzón.

A mérkőzésre nem kevesebb mint 5000 néző látogatott ki, köztük mintegy 100 fős óvári szurkolótábor. A régi szép időket idéző hangulatban az Olimpia kezdte jobban a meccset, Manuel Mureşan és Marinaş pedig már az első negyedorában vezetést szerezhetett volna. A 19. percben Micaş törte meg a jeget, és egy szabadrúgás után, a leshatárról kiugorva a kapuba fejelte a labdát. Maradt az Olimpia nyomás, viszont több gól nem született az első félidőben, bár Gavrilescu egy hatalmas ziccert hagyott ki a 32. percben. Fordulás után Vădan 12 méterről bombázott a kapu fölé, tíz perccel később pedig túloldalt Nagy István hagyott ki egy nagy helyzetet. Az elpuskázott egyenlítési lehetőség után viszont az Olimpia magasabb fokozatba kapcsolt az utolsó negyed órára. Gavrilescu előbb Manuel Mureşant szolgálta ki egy keresztpasszal (utóbbi be is talált), majd két perccel később egy ziccert értékesített. 3–0–nál már az óváriak sem hajtottak, az Olimpia cserejátékosai viszont elképesztő elszántsággal támadták Coman kapuját. Câmpan lapos lövése a 16–os jobbsarkáról kevéssel ment a kapu mellé, a 85. percben pedig Feier is betalálhatott volna. Az Olimpia játékosa viszont hosszan cselezte ki ziccerbe a Someşul kapusát, de még elérte a labdát, a visszagurított lasztit pedig Manuel Mureşan küldte a kapuba.

„Lehet, hogy kívülről másként látták a nézők, viszont a pályán éreztük, hogy kemény ellenfél az Óvári Someşul. Számítottunk rá, nagyon készültünk erre a meccsre. Szerintem a jobb csapat nyert” – mondta a találkozó után a vezető találatot szerző Micaş, aki úgy gondolja, az osztályzón sokkal könnyebb feladat vár rájuk, mint a bajnoki döntőben. „Érdeklődtem a Szilágy megyei csapatok iránt, akik ellenfeleink lehetnek az osztályzón. Úgy halottam, hogy nem olyan erősek, mint az óváriak” – tette hozzá.

Csík Tibor, az Olimpia edzője alig találta a szavakat a meccs után. „Örülünk, ünnepelünk, ma ez a legfontosabb, hogy nyertünk. Most nem gondolunk az osztályzóra, majd miután kipihentünk magunkat. Köszönjük azoknak, akik mellettünk álltak, segítettek, bíztak bennünk. Köszönjük a szurkolóknak, a város és a megye vezetőségének, a csapatoknak, akik átengedték játékosaikat az Olimpiához. Köszönöm a játékosoknak, akik komolyan készültek ebben az idényben minden egyes meccsre – sorolta a szakvezető. – Számítottam rá, hogy erőnlétileg jobban bírjuk majd a mérkőzést. Igaz, már az első félidőben eldönthettük volna a meccset, de minden jó, ha a vége jó” – folytatta Csík Tibor.

IV. Liga, döntő

Szatmárnémeti Olimpia Óvári Someşul 4–0 (1–0). Gólszerzők: Micaş (19. perc), Manuel Mureşan (73., 85.), Gavrilescu (75.).

Sárga lapok: Manuel Mureşan, illetve Tripon, Zsiga, Nichita.

Vezette: Mihai Prodan (Kolozsvár).

Olimpia Stadion: 5000 néző.

Olimpia: Şuta – Moş, Fl. Mureşan, Heil, Vădan, Micaş (86. Lung), M. Pop, M. Mureşan (84. Glodean), Gavrilescu (82. Feier), Marinaş (70. Câmpan), Homorozan. Edzők: Csík Tibor, Ioan „Lulu” Dragomir.

Someşul: Coman – Nichita, Botoş D., Saraz, Şunea (46. Nagy Imre), Botos S., Bilţ, Găvruş, Tripon, Nagy István II, Zsiga. Edző: Nagy István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!