"…a romániai magyarság érdekeinek áruba bocsátása…"

A Magyar Polgári Párt döbbenettel szembesült a ténnyel, hogy az RMDSZ Brassó megyei szervezete visszavonta Kovács Attila megyei tanácselnöki jelölését, és a Nemzeti Liberális Párt (PNL) jelöltjének támogatására kötött megegyezést.

A Magyar Polgári Párt a romániai magyarság érdekeinek áruba bocsátásaként értékeli a jelölés visszavonását és tiltakozik a romániai magyarság érdekeit eláruló, önfeladó RMDSZ döntés ellen.  

Különösképpen álnoknak tarjuk a PNL támogatása melletti érvelést annak fényében, hogy korábban az országos vezetés megtiltotta az RMDSZ helyi szervezeteinek, hogy a Magyar Polgári Szövetséggel választási szövetséget kössenek még ott is, ahol a magyar választók számaránya miatt csak az összefogás biztosíthatta volna a magyar közösség képviseletét.

A tömbmagyar régiókban az egészséges versenyhelyzet megteremtését, szórványvidékeken a közös fellépést szorgalmazó, a választás szabadságát megteremtő Magyar Polgári Párt 203 településen indít jelölteket; 2777 helyi és 312 megyei tanácsost, 132 polgármestert és 4 megyei tanácselnököt.          

Az országos kampánynyitó rendezvényre május 2.-án, Székelyudvarhelyen kerül sor.

 

Székelyudvarhely,

a Magyar Polgári Párt