A romániai lakosok fele otthon ünnepli az újévet és csak 4 százalékuk megy kirándulni ebben az időszakban

Akt.:
A romániai lakosok fele otthon ünnepli az újévet és csak 4 százalékuk megy kirándulni ebben az időszakban
A romániai lakosok 48 százaléka otthon ünnepli az újévet, a család, barátok és rokonságuk körében, míg 9%-uk válaszolta azt, hogy a városban fog szilveszterezni – derül ki az E.ON vállalat nyolc országban készített felméréséből.

Az AGERPRES hírügynökségnek küldött közlemény szerint a magyarországi lakosok is inkább otthonukban köszöntik az újévet, azonban a romániai lakosokhoz képest kétszer annyian látogatnak ki az önkormányzatok által szervezett óévbúcsúztató ünnepségre.

A megkérdezett csehek 43%-a és az olaszok 40%-a nyilatkozta azt, hogy inkább otthon marad az év végén, míg a németországi lakosok csupán egyharmada tölti saját lakásán a szilvesztert.

A felmérésből az is kiderül, hogy a román és cseh lakosság körében népszerűek az év végi televíziós műsorok, 33 és 30 százalékuk fogja követni a szórakoztató műsorokat. Ezzel ellentétben az olaszoknak csak 9 százaléka nyilatkozta azt, hogy tévézni fog szilveszter estéjén.

“Annak ellenére, hogy az üdülőtelepeken található szálláshelyeket teljes mértékben lefoglalták, a szilveszter környéki periódus mégsem nevezhető vakációs időszaknak Európában. A németországi lakosság csupán hat százaléka megy kirándulni vagy egyéb tevékenységet tervez és ez az arány magasabb, mint Európa többi tagállamában. A romániai lakosságnak négy százaléka megy kirándulni, míg a megkérdezett csehek, magyarok, olaszok 3%-a vakációzik ebben az időszakban. Nagyon sok személy válaszolta azt, hogy semmilyen terve nincs az év végére (britek 30%-a, törökök 23%-a, németek 18%, románok 11%-a)” – mutat rá a közlemény.

A felmérést az E.ON és a Kantar EMNID végezte. 2016 decemberében Németországban, Nagy-Britanniában, Olaszországban, Csehországban, Romániában, Svédországban, Törökországban és Magyarországon körülbelül 8000 embert kérdeztek szilveszteri terveikről.

AGERPRES/(RO- szerző: Silvia MARCU, szerkesztő: Mihai SIMIONESCU, HU – szerkesztő: CSATLOS Károly)

www.agerpres.ro

Címkék: ,