A román vállalatok termékeinek és szolgáltatásainak külföldi népszerűsítését támogatja a kormány

A román vállalatok termékeinek és szolgáltatásainak külföldi népszerűsítését támogatja a kormány
A román vállalatok nemzetköziesítését támogató rendeletet fogadott el szerdai ülésén a kormány.

A román vállalkozások termékeinek és szolgáltatásainak külföldi népszerűsítését támogató program keretében a kis- és középvállalkozások egy év alatt 50.000 lejes vissza nem térítendő támogatásban részesülhetnek.

A kormány közleménye szerint a program a kis- és középvállalkozások számára biztosítja a külföldi piacokon való népszerűsítést, ezáltal stimulálva a határon túli kommunikációt és külföldi partnerségek létrejöttét.

“Minden kedvezményezett egy év alatt maximálisan 50.000 lejes vissza nem térítendő támogatásban részesülhet. Évente mintegy 500 vállalkozás nyerhet támogatást” – írja a közlemény.

A programban résztvevő vállalkozások nemzetközi kiállításokon és vásárokon vehetnek részt saját kiállítóstandokkal, kialakíthatják a vállalkozás arculatát és külföldi konferenciákon is szerepelhetnek. Ugyanakkor finanszírozást igényelhetnek internetes honlap vagy mobil applikációk fejlesztésére, amelyek a cég tevékenységét és termékeit legalább egy világnyelven is bemutatják. Pályázni lehet továbbá a termékek népszerűsítését és új piacok meghódítását célzó külföldi és belföldi képzésekre is.

www.agerpres.ro