A Román Posta teljes vezetőségének lemondását kéri a távközlési miniszter

A Román Posta teljes vezetőségének lemondását kéri a távközlési miniszter
A Román Posta teljes igazgatótanácsának, valamint Andrei Stănescu ügyvivő vezérigazgatónak a lemondását kérte hétfőn Lucian Şova távközlési miniszter. Az AGERPRES hírügynökséghez eljuttatott minisztériumi közlemény szerint a tárca vezetője a vállalat hibás menedzsmentje miatt kéri a Román Posta vezetőségének lemondását.

A távközlési miniszter ugyanakkor elrendelte, hogy a minisztérium ellenőrző testülete szálljon ki a vállalathoz. ‘A távközlési minisztérium minden lehetséges és törvényes módon igyekszik elkerülni, hogy a vállalat fizetésképtelenné váljon, illetve lehetővé tenni, hogy gyakorlatba ültessék az utóbbi két hónapban kidolgozott átalakítási tervet’ – olvasható az említett közleményben.

Az illetékes tárca azt is leszögezi, hogy a Román Posta vezetőségének feladata mindent megtenni a vállalat fizetésképtelenségének elkerülése érdekében. ‘Passzívan várni, hogy a főrészvényes megemelje a törzstőkéjét, és mindenekelőtt az igazgatótanácsi tagok fizetésének emelését követelni, ez egyetlen igazgatótanács elnökének sem tartozik a hatáskörébe’ – teszi hozzá a miniszter.

A szaktárca hozzáteszi, hogy a vállalat tőkésítésére szánt összeg továbbra is el van különítve a minisztérium büdzséjéből, és a költségvetés-kiigazítás nem fogja érinteni azt.

A Román Postának 75%-ban a román állam a tulajdonosa a távközlési minisztérium révén, 25%-ban pedig a Tulajdonalap (Fondul Proprietatea – FP).

www.agerpres.ro