Koronavírus

2020.11.09. 18:22

Ludovic Orban: Előkészítjük a veszélyhelyzet meghosszabbítását

Fotó: Alexandru Nițescu

A kormány dolgozik a veszélyhelyzet meghosszabbítását előíró rendeleten – mondta hétfőn a képviselőház plénuma előtt, A kormányfő órájában, Ludovic Orban miniszterelnök, és hozzátette: nem terveznek újabb megszorító intézkedéseket hozni.

„Azt akarjuk, hogy a helyzet javuljon, a fertőzések száma csökkenjen, és fokozatosan, ahogy a fertőzések száma csökken, a tevékenység lassan visszatérjen egy, a normálishoz minél közelebb álló szintre” – hangoztatta a kormányfő.

Ami a főváros esetleges karantén alá helyezését illeti, Orban azt mondta: egy ilyen döntést a szakembereknek kell meghozniuk. Hozzátette: Románia a 18-ik helyen van az Európai Unióban a fertőzöttségi arányt illetően.

A kormányfő számítása szerint, az elmúlt 14 napban, Romániában 100 ezer lakosra számítva 484 fertőzést regisztráltak. Ehhez képest Csehországban 1471-t, Belgiumban 1342-t, Franciaországban 968-at, Ausztriában 789-et, Lengyelországban 770-et jegyeztek – fejtette ki Orban, aki szerint „napi tízezer esetnél, az emberek életének védelmében, határozott intézkedéseket kell hozni”.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában