A román hatóságok egyelőre nem kaptak hivatalos értesítést a Dâmboviţa megyei gyilkosság elkövetőjének öngyilkosságáról

A román hatóságok egyelőre nem kaptak hivatalos értesítést a Dâmboviţa megyei gyilkosság elkövetőjének öngyilkosságáról
Egyelőre nincs hivatalos bizonyíték arra nézve, hogy valóban öngyilkos lett az a holland állampolgár, aki a gyanú szerint megölte a Dâmboviţa megyei kislányt, Mihaela-Adriana Fierarut – közölte kedden Bogdan Licu ügyvivő legfőbb ügyész.

‘Nincs hivatalos bizonyítékunk arra vonatkozóan, hogy a férfi öngyilkosságot követett el. Hollandiai kollégáinktól kaptunk információkat. Abban a pillanatban, hogy hivatalos tájékoztatást kapunk az illető öngyilkosságáról, a tettes halála következtében lezárjuk az ügyet a dâmboviţai bűncselekmény tekintetében, de a dosszié nem zárul le. Minden útvonalat végigkövetünk, ahol járt Romániában’ – mondta a legfőbb ügyész.

Bogdan Licu szerint elképzelhető, hogy a holland állampolgár más megyékben is követett el bűncselekményeket, ugyanis legalább négyszer jött Romániába. Hétfőn európai szintű nyomozás indult az ügyben, és minden nyomon végig kell menniük az esettel foglalkozó hatóságoknak, tette hozzá az ügyész.

A Román Rendőrség hétfőn este közölte, hogy a Dâmboviţa megyei kiskorú lány, Mihaela-Adriana Fieraru feltételezett gyilkosa, egy holland állampolgárságú férfi közúti balesetben meghalt. Liviu Vasilescu, a román rendőrség parancsnoka arról is tájékoztatott, hogy az ügy fő gyanúsítottja ismert volt a holland hatóságok előtt, mert már korábban is követett el szexuális és erőszakos bűncselekményeket.

www.agerpres.ro