A rock nagyágyúival bulizott Bors

A rock nagyágyúival bulizott Bors
Bihar megye – Több ezer rajongót vonzott a Borsi Községi Napok vasárnap esti EDDA-koncertje. Nem csalódhatott, aki eljött: a miskolci együttes fergeteges hangulatot teremtett.

A borsi sportpálya környékén már a délutáni órákban alig lehetett szabad parkolóhelyet találni, olyan sokan tartották érdemesnek a tizenharmadik alkalommal megszervezett Borsi Községi Napokon való részvételt. A színpadon délután öt órától kezdődtek a programok a nagyváradi Matyi Műhely Bábszínház zenés-táncos fellépésével. Egyórás produkciójuk után a koreai eredetű harcművészet, a tékvandó technikáiba nyerhetett betekintést a közönség. A küzdősport szerelmeseit tömörítő váradi egyesület tagjai a borsi sportcsarnokban is oktatnak, így a színpadra lépő gyermekek jelentős hányada is helyi volt. Népdallal és néptánccal folytatódott a program a borsi Galagonya, a biharszentjánosi Szentjánosbogár tánccsoportok, valamint Bartha Bernadett népdalénekes közreműködésével. A tehetséges táncosok több tájegység jellegzetes népi hagyományát elevenítették fel, többek között népi gyermekjátékokat és szatmári táncot is bemutattak.

Néptáncbemutató
A Galagonya Néptánccsoport ezúttal a kisszántóiakkal együtt lépett fel. Felkészítőjük Bajgyik-Baranyi Emma és Forgács Zsombor, valamint Rácz Lajos és Zaha Enikő volt. A biharszentjánosi táncegyüttest Sárközi Judit készítette fel. A paptamási Mohácsi Brigitta – a Bihar megyei községi napok elmaradhatatlan fellépője – sem okozott csalódást a közönségének. Saját dalai mellett néhány feldolgozást is előadott közel egyórás koncertje keretében. Nem lehetett okuk panaszra az árusoknak a forgalmat illetően, hiszen időközben a sportpályán felállított sörsátrak asztalainál egy ülőhelyet sem lehetett már találni, a kiszolgálóknál is hatalmas sorok gyűrűztek. A biharszentjánosi Margaréta Mazsorett fellépésére is sokan voltak kíváncsiak. A Kupás Tibor, Bors község kultúrreferense által vezetett csapatot Marin Lucia koreográfus készítette fel. Sikeres produkciójuk után egy kisebb szünet következett, míg a miskolci EDDA Művek hangtechnikusai előkészítették a terepet a kétórás, élő koncertre.

„Mi vagyunk a rock…”
Ritkán látni olyan lelkes közönséget falunapokon, mint amilyennel Borson találkozhattunk az EDDA-koncerten. A rajongók még a koncert megkezdése előtt elfoglalták az első sorokat, ahol testközelből élvezhették a koncertet. A zenekar nem okozott csalódást: a több ezres tömeg Pataky Attilával együtt énekelte az olyan ismert dalok refrénjeit, mint például az Elhagyom a várost, a Kör, a Kölyköd voltam, Mi vagyunk a rock vagy a Hűtlen. A szerencsésebbek még a színpadra is felmehettek. Az együttes élő koncertje után látványos tűzijáték következett, végül pedig hajnalig tartó diszkó zárta a XIII. Borsi Napokat. Az esemény médiatámogatója a Bihari Napló volt.

Mészáros Tímea

Címkék: , , ,