A rendőrség fényképeket terjeszt a legkeresettebb bűnözőkről és az internethasználók segítségét kéri

A rendőrség fényképeket terjeszt a legkeresettebb bűnözőkről és az internethasználók segítségét kéri
A román rendőrség és az EUROPOL az internethasználók segítségére számít, hogy a legkeresettebb bűnözők nyomára bukkanjon – tájékoztatat az Országos Rendőr-főkapitányság pénteki közleménye.

‘Mi nem tudjuk, hogy hol tartózkodnak. Segítesz, hogy megtaláljuk?’ – ezt a felhívást tette közzé minden európai ország rendőrsége az EUROPOL által kezdeményezett, EU MOST WANTED kampányban.

‘A bűnözők nem vakációznak. A turistaparadicsomok kiválóan alkalmasak arra, hogy elrejtőzködjenek. Lehet, hogy egyikük éppen melletted húzza meg magát. Fontos, hogy információkat kapjunk tőled, hogy legalább néhányukat elkaphassuk’ – írja a közleményben.

Az összes európai rendőrség ‘nyári üdvözlőlapokat’ terjeszt, amelyek Európa legkeresettebb bűnözőiről tartalmaznak információkat. ‘Minél többen megosztják ezeket a képeket, annál nagyobb az esélye, hogy olyanokhoz is eljusson, akik hasznos információkkal szolgálhatnak a hatóságoknak’ – fogalmaz a dokumentum.

A közlemény szerint a www.eumostwanted.eu honlapot 2016-os indítása óta több mint 2,5 millió személy kereste fel. ’36-an a legkeresettebb bűnözők közül azután buktak le, hogy az állampolgárok információkat adtak róluk az EU MOST WANTED platformon. Négyen önként feladták magukat, miután megjelentek a listán’ – írja a dokumentum.

Európa legkeresettebb bűnözőinek listáján jelenleg két román állampolgár szerepel.

www.agerpres.ro

Címkék: ,