A Rembrandt kiállításra utazhatnak

Akt.:
A Rembrandt kiállításra utazhatnak
A két város közötti kulturális együttműködésnek köszönhetően érmihályfalviak látogathatnak a Balmazújvárosban látható Rembrandt kiállításra. A belépés számukra ingyenes, az utazás költségeit az önkormányzat állja.

Érmihályfalva egyik testvérvárosa, Balmazújváros 2015-ben indított nagyszabású kiállítássorozatot, melynek keretében eddig Chagall, Dali, Dix, Dürer és Schongauer tárlatot láthatott az érdeklődő közönség. Február 11-én nyitották meg a Semsey kastélyban az újabb kiállítást, melyen Rembrandt-fakszimilék láthatóak a Francia Nemzeti Könyvtár anyagából. A bemutatásra kerülő 273 db-os Rembrandt-gyűjtemény felöleli a holland mester egész művészetét: bibliai ábrázolásai, tájképei éppúgy megtalálhatóak benne, mint portréi, köztük több önarcképe.

Csak mihályfalviaknak

A két város kulturális együttműködésének keretében keddenként egy-egy kisbusznyi érmihályfalvi is megtekintheti a kiállítást, tudtuk meg Borbély-Simon Csabától, a Bartók Béla Művelődési Ház igazgatójától. Az első látogatók február 23-án a Szépkor Nyugdíjas Egyesület tagjai voltak, ám a következő csoportokba még lehet jelentkezni a 0756-057984-es telefonszámon. Az utazás költségeit az önkormányzat állja (ezért csak érmihályfalviak jelentkezését fogadják), a kiállításra szintén ingyenes a belépés, a már említett együttműködésnek köszönhetően.

Rencz Csaba