A prosztatarák sikeres kezelése a Nagyváradi Pelican Kórházban

A prosztatarák sikeres kezelése a Nagyváradi Pelican Kórházban
Kórházunk urológiai osztályán az elmúlt két évben, prof. dr. univ. Teodor Maghiar irányítása alatt, sebészeti orvosi csapataink több mint 120 alkalommal végeztek 3D laparoszkópos radikális prosztatektomiát, pozitív sebészeti és onkológiai eredményekkel, az ismert európai urológiai irányelveken kívül eső műtét utáni komplikációk nélkül.

A prosztatarák diagnosztizálása két szakaszból áll: az egyik a klinikai (rektális) és paraklinikai (összes PSA, a prosztata térfogatának ultrahangos mérése, MRI-vel és CT-vel kiegészítve) értékelés, a másik pedig a transzrektális ultrahang vezérelt prosztata biopszia. Miután a prosztata biopszia kórszövettani diagnózisát megállapították és kiegészítették a klinikai és radio-imagisztikai adatokkal, meghatározzák az uro-onkológiai terápiás javaslatot. A korai szakaszban diagnosztizált prosztatarák esetében,metasztatikus nyirokcsomókkal vagy anélkül, a távoli szervekben található metasztázis nélkül, radikális prostatectomiát javasolnak, ami magában foglalja a prosztata teljes eltávolítását. Az előrehaladott prosztataráknál, de más esetekben is, több kezelésilehetőség is van (hormonterápia, brachyterápia vagy sugárkezelés, stb.)


Alapvető kezelési lehetőség a betegek számára gyógyulószakaszban, amikor jók az életkilátások és jó a biológiai állapot: aradikális prosztatektomia. A műtéti eljárás végrehajtása három módszerrel végezhető el: radikális prosztatektomia, nyitott műtéti eljárás, laparoszkópos (2D vagy 3D) megközelítés, illetve robottal irányított műtét.
A 3D technológiával végzett, laparoszkópos radikális prosztatektomia előnyei, hogy egyszerűbb, a részletes anatómiai struktúrák kivágásával jár, de főként az, hogy a beteg szomatikus felépülése sokkal gyorsabb a műtét után, a kórházi kezelés idejét körülbelül öt napra csökkenti.

Európában a prosztatarák előfordulása 40/1000000 lakos, minden évben 2,6 millió új esetet diagnosztizálnak. A prosztatarák előfordulás szempontjából a második helyen áll daganatos megbetegedések között a férfiaknál, a tüdőrák után. A prosztatarák okozta elhalálozási arány az EU-ban 9%.
Urológiai vizsgálatra jelentkezhetnek prosztatarák szűrés céljából, orvosainknál, a NAGYVÁRADI PELICAN KÓRHÁZ Urológiai részlegén, lehetőleg egy, a konzultáció előtt elvégzett PSA eredménnyel.
Időpont egyeztetés a Call Center 0259 444 444 telefonszámán.

(Hirdetés: H211379)