A Pro Románia megbünteti azokat a képviselőit és kizárja azokat az alelnökeit, akik megszavazták az Orban-kormányt

A Pro Románia megbünteti azokat a képviselőit és kizárja azokat az alelnökeit, akik megszavazták az Orban-kormányt
A Pro Románia párt végrehajtó testülete úgy döntött, hogy megvonja a megyei koordinátori megbízatást és a párt vezetőségének politikai támogatását minden olyan parlamenti képviselőjétől, aki szembeszegült a párt döntéseivel és bizalmat szavazott az Orban-kormánynak.

Ugyanakkor a pártnak azon alelnökeit, akik megszavazták az Orban-kormányt, kizárják az alakulat soraiból – tájékoztatta kedden az AGERPRES hírügynökséget a Victor Ponta által vezetett formáció.

,,A Pro Románia minden tagja számára kötelező érték az erkölcsi feddhetetlenség, mert ez a párt abból az elgondolásból született, hogy komoly és hiteles alternatívát kínáljon a régi politikai osztály fogyatékosságaival szemben. Éppen ezért a hét képviselő szankcionálására vonatkozó döntés természetes következménye annak, hogy elveszítették kollégáik bizalmát” – olvasható a közleményben, amely szerint a Pro Románia egy ellenzéki, a balközép politizálást zászlajára tűző alakulat marad.

Az Orban-kormány beiktatásáról döntő hétfő parlamenti szavazáson a Pro Románia hét képviselője szavazott – a párt döntésével dacolva – az Orban-kormány mellett: Sorin Cîmpeanu és Daniel Constantin (a párt első alelnökei), Mircea Banias és Emilia Meiroşu (alelnökök), Georgian Pop, Damian Florea és Liviu Balint.

Daniel Constantin a képviselőház titkára is egyben, Sorin Cîmpeanu pedig a tanügyi bizottság elnöke.

 

www.agerpres.ro0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .