A Poli legjobbjai a Dinamonál

A Poli legjobbjai a Dinamonál
A román labdarúgó élvonalbeli bajnokságban szereplő Temesvári Stiinta Poli két legjobb játékosa látta el kézjegyével a Dinamo vezetői által felajánlott öt évre szóló szerződést: az utánpótlás válogatott Gabriel Torje a és szenegáli Gueye Mansour szerda estétől a fővárosi alakulat járékosai.

Ezt több központi hírforrás is jelentette. A ké játékos aláírt, bár a bánsági együttes szurkolói tüntettek Bukarestben a Dinamo székhelye az ellen, hogy a két játékos elhagyja a Polit.

A két játékos értékével mindenki tisztába van. Vasile Turcu, a Dinamo részvényese úgy jelentette be az eseményt, hogy „kitéptük a Bánság szívét”, majd hozzátette, 17 órától hivatalosan is bemutatják a két játékost (az eseményt a sport.ro televíziócsatorna élő adásban közvetíti).

A 18 éves közppályás elmondta, hogy a Dinamo szimboluma akar lenni, de előbb részt szeretne venni a felnőtt válogatottal a júniusban kezdődő svájci–osztrák közös rendezésű Európa–bajnokságon.

A szenegáli csatár (aki a bajnokság 19 fordulójában még csak egy gólt rúgott) aláírását sokkal nehezebben szerezték meg a Dinamo vezetői.