A PNL szerdán nyújtja be a bizalmatlansági indítványt

A PNL szerdán nyújtja be a bizalmatlansági indítványt
A Nemzeti Liberális Párt (PNL) szerdán nyújtja be a parlamentben a bizalmatlansági indítványt a kormány ellen – közölték a párthoz közel álló források.

Ludovic Orban, a PNL elnöke a múlt héten bejelentette, hogy a párt vezetésősége elvben elfogadta a bizalmatlansági indítvány tervezetét, és ennek támogatásáról tárgyalásokat indítottak a többi parlamenti párttal.

A bizalmatlansági indítványt a Népi Mozgalom Párt (PMP), az RMDSZ, az Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) és a Pro Románia párt támogatja.

Ludovic Orban már május végén jelezte, hogy amennyiben a Dăncilă-kabinet nem mond le, a liberálisok még ebben a parlamenti ülésszakban bizalmatlansági indítványt nyújtanak be.

“A románok döntő többsége nem akarja, hogy a PSD legyen hatalmon (…), ezért a PNL minden lehetséges alkotmányos és jogi eszközzel azért küzd, hogy ennek a kormányzásnak véget vessen. Megismételjük: mondjatok le (…), a románok nem akarnak többé az ország élén látni benneteket. Ha a kormány nem mond le, a PNL a parlamenti ülésszak vége előtt bizalmatlansági indítványt nyújt be’ – nyilatkozta akkor Orban.

 

www.agerpres.ro