A PMP követeli, hogy Shhaideh mondjon le és Dragnea ‘tűnjön el a politikából’

Liviu Dragnea és Sevil Shhaideh. Fotó: Agerpres
Liviu Dragnea és Sevil Shhaideh. Fotó: Agerpres
A Népi Mozgalom Pártja (PMP) követeli, hogy Sevil Shhaideh miniszterelnök-helyettes mondjon le, de kitart amellett, hogy a ‘fő probléma’ Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke, akinek ‘el kell tűnnie román politikai életből’ – írja a párt által pénteken késő este kiadott közleményben.

‘A fő probléma nem Sevil Shhaideh miniszterelnök-helyettes lemondása, hanem a gazda, Liviu Dragnea. Minden, amihez Dragnea hozzáér, mindenki, akit valamilyen tisztségbe kinevez, előbb-utóbb az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) kezére jut. Ne feledjük el, hogy Liviu Dragnea 2016 decemberében Sevil Shhaidehet javasolta miniszterelnöknek. Most már értjük, hogy miért kardoskodott annyira mellette: tartozott neki. Ugyancsak Liviu Dragnea okozta a katasztrófát a tanügyben azáltal, hogy Liviu Popot erőltette a miniszteri székbe’ – írja a közleményben.

A PMP szerint Liviu Dragnea ‘példátlan” cselekményt is elkövetett: lemondatta saját kormányát csak azért, mert a miniszterelnök ‘nem volt hajlandó parancsait követni’.

A sorozatban elkövetett hibákért ‘Liviu Dragneának felelnie kell és el kell tűnnie a román politikai életből’ – szögezi le a PMP.

www.agerpres.ro