A PKE oktatói és hallgatói a debreceni TEDx-en

A PKE oktatói és hallgatói a debreceni TEDx-en
Dr. Maior Enikő, a Bölcsészettudományi és Művészeti Kar dékánja a TEDx mozgalom aktív tagja, és ennek köszönhetően 2017. október 14-én immár II. alkalommal vehettek részt az egyetem oktatói és hallgatói TEDx-en, melynek helyszíne a debreceni Víg Kamaraszínház volt.

Az előadók „Kihívás és együttműködés” témakörbe illeszkedő előadásai ezúttal azt az üzenetet emelték ki, hogy a haladás csak közös tudással lehetséges.

Egy élhetőbb világért

A személyes fejlődés fontos komponense mindenki számára a saját, személyre szabott feladatának felismerése és gyakorlása, mert kizárólag belső motiváció által lehetséges élethosszig tartóan nemcsak produktívnak és hasznosnak, de boldognak is lenni. Fel kell ismernünk, hogy a kommunikáció és az együttműködés a fejlődéshez vezető út; hogy a tudomány és a technika nyújtotta lehetőségek kiaknázatlanok, de közös tudással, „közös nyelv”, illetve mindenki számára érthető fogalmi rendszer kialakításával lehet és kell is együtt dolgozni… egy élhetőbb világért. Itt helye van minden kezdeményezésnek, amely a pozitív változásokat és az értékek rehabilitálását szolgálja, éppen ezért – foglalkozástól és érdeklődéstől függetlenül – a debreceni TEDx-en is mindenki megtalálhatta azt a gondolatot, amellyel azonosulni tud.

Címkék: , , ,